Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Μόνο οργή από τις εικόνες με τον διανομέα που παρασύρθηκε από χείμαρρο»

«Μόνο οργή μας γέμι­σαν οι εικό­νες που είδα­με την περα­σμέ­νη Παρα­σκευή με τον συνά­δελ­φο δια­νο­μέα να παρα­σέρ­νε­ται από χεί­μαρ­ρο, σε δρό­μο των Συκε­ών εν ώρα εργα­σί­ας» ανα­φέ­ρει σε ανα­κοί­νω­σή του το Συν­δι­κά­το Εργα­το­ϋ­παλ­λή­λων Του­ρι­στι­κών — Επι­σι­τι­στι­κών Επι­χει­ρή­σε­ων (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσ­σα­λο­νί­κης — Χαλ­κι­δι­κής — Πιερίας.

Και αυτό, όπως τονί­ζει, για­τί «φανε­ρώ­νε­ται για άλλη μια φορά :

Η συνει­δη­τή πολι­τι­κή επι­λο­γή τόσο της σημε­ρι­νής όσο και των προη­γού­με­νων κυβερ­νή­σε­ων, με την έλλει­ψη μέτρων προ­στα­σί­ας για τους δια­νο­μείς αλλά και γενι­κό­τε­ρα της λήψης μέτρων προ­στα­σί­ας από πλημμύρες

Το κυνή­γι του κέρ­δους που δε λογα­ριά­ζει ανθρώ­πι­νες ζωές η Θεσ­σα­λο­νί­κη πλημ­μύ­ρι­σε για άλλη μια φορά σε μια βρο­χή 10 λεπτών».

«Για άλλη μια φορά κιν­δύ­νε­ψαν ζωές εν έτει 2022 σε μια μπό­ρα! Για άλλη μια φορά φάνη­κε πόσο γυμνός είναι ο κρα­τι­κός μηχα­νι­σμός , όταν είναι να προ­στα­τέ­ψει τους εργα­ζό­με­νους και τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα, που σε μια πυρ­κα­γιά, σε μια νερο­πο­ντή χάνο­νται περιου­σί­ες και ζωές. Από την άλλη, ο ίδιος κρα­τι­κός μηχα­νι­σμός κινη­το­ποιεί­ται πολύ άμε­σα, για να προ­στα­τέ­ψει τα συμ­φέ­ρο­ντα του κεφα­λαί­ου, όπως έγι­νε πρό­σφα­τα με την άγρια κατα­στο­λή σε βάρος αγω­νι­στών εργα­τών στο εργο­στά­σιο της “Μαλα­μα­τί­νας”» υπογραμμίζει.

Επι­πλέ­ον ξεκα­θα­ρί­ζει ότι «δε θα ανε­χτού­με να βλέ­που­με συνα­δέλ­φους μας να πνί­γο­νται κυριο­λε­κτι­κά στην άσφαλ­το, να τσα­κί­ζο­νται για τα κέρ­δη των εργο­δο­τών. Δε θα συνη­θί­σου­με στους θανά­τους συνα­δέλ­φων επει­δή η κάθε κυβέρ­νη­ση αρνεί­ται να πάρει ουσια­στι­κά μέτρα προ­στα­σί­ας για τους δια­νο­μείς. Καλού­με τον κάθε δια­νο­μέα, είτε σε πλατ­φόρ­μα, μισθω­τό και freelancer, είτε εργά­ζε­ται σε επι­σι­τι­στι­κό κατά­στη­μα να παλέ­ψει μέσα από το ΣΕΤΕΠΕ για:

Καμία δια­νο­μή σε ακραία και­ρι­κή συνθήκη

Επα­να­φο­ρά των ΒΑΕ

Συντή­ρη­ση, βεν­ζί­νες, εξο­πλι­σμός ανα­βά­τη με ευθύ­νη του εργοδότη

Υπο­γρα­φή ΣΣΕ με αυξή­σεις στους μισθούς

5με­ρο-7ωρο».

«Η οργή να γίνει χεί­μαρ­ρος και να παρα­σύ­ρει κυβερ­νη­τι­κές επι­λο­γές και εργο­δο­τι­κή αυθαι­ρε­σία» ανα­φέ­ρει και προ­σθέ­τει ότι «οι εικό­νες που είδα­με είναι στο χέρι του κάθε συνα­δέλ­φου να μην τις ξανα­δού­με! Με πάλη για τα σύγ­χρο­να δικαιώ­μα­τά μας, με πάλη μέσα από το ΣΕΤΕΠΕ» ενώ καλεί κάθε δια­νο­μέα στο συλ­λα­λη­τή­ριο των σωμα­τεί­ων το Σάβ­βα­το 10 Σεπτέμ­βρη στην πλα­τεία ΧΑΝΘ, στις 6 μ.μ..

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο