Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μόσχα-Λένινγκραντ: Τίμησαν την 97η επέτειο του θανάτου του Β.Ι. Λένιν

Παρά τις πολικές θερμοκρασίες, εκατοντάδες Ρώσοι, εργαζόμενοι, μέλη και φίλοι Κομμουνιστικών Κομμάτων, άνδρες και γυναίκες, πήραν μέρος σε εκδήλωση που έγινε στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, τιμώντας την 97η επέτειο από το θάνατο του Βλ. Λένιν. Παρεβρέθησαν εκπρόσωποι κομμάτων και οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων μελών της ΚΕ του ΚΚ της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), της Κομμουνιστικής Νεολαίας «Λένιν», του κινήματος «Παιδιά του Πολέμου», της Ένωσης Σοβιετικών Αξιωματούχων, του «Αριστερού Μετώπου» και άλλων.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Β. Ι. Κασίν, αναπληρωτής Πρόεδρος της ΚΕ του ΚΚΡΟ, εξήρε την διάνοια του Λενιν: «Ήταν ένας φιλόσοφος, ένας επιστήμονας που κατάφερε να υλοποιήσει τα πολυετή όνειρα των σπουδαιότερων στοχαστών της ανθρωπότητας για την δημιουργία ένός κράτους δικαιοσύνης, ένός κράτους όπου η εργασία κάθε ανθρώπου, από τον θυρωρό μέχρι τον καθηγητή πανεπιστημίου, θα είναι σεβαστή, εκεί όπου μπορείς να ζεις με αξιοπρέπεια, εκεί όπου παράγεται η δημιουργική προσωπικότητα και γενιούνται οι καλύτεροι θεσμοί».

Ο Κασίν υπογράμμισε ότι οι ιδέες του Λένιν είναι ζωντανές και επίκαιρες σήμερα, προσθέτοντας ότι «το παρόν και το μέλλον δε μπορούν να υπάρξουν χωρίς τον σπουδαίο Λένιν, χωρίς τον σπουδαίο Στάλιν, χωρίς τα ιδανικά της καλοσύνης και της δικαιοσύνης».

leningrad 21 1

Από την εκδήλωση στο Λένινγκραντ (Αγ. Πετρούπολη)

Ανάλογες εκδηλώσεις σημειώθηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας όπως, μεταξύ άλλων, στο Λένινγκραντ (Αγία Πετρούπουλη) όπου μέλη και φίλοι του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Λένιν. Τους συγκεντρωμένους χαιρέτησε ο Γραμματέας του Κόμματος Βίκτορ Τιούλκιν, που αναφέρθηκε στον εξέχοντα ρόλο του ιδρυτή της Σοβιετικής Ένωσης, καλώντας τους ότι μόνο να τιμούν τον Λένιν, αλλά και να μελετούν τα έργα του. Στο τέλος της εκδήλωσης, οι παριστάμενοι κατέθεσαν κόκκινα γαρύφαλλα στο μνημείο «Ο Λένιν στο θωρακισμένο αυτοκίνητο».

Υπενθυμίζεται ότι ο σπουδαίος Μπολσεβίκος επαναστάτης, ηγέτης της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης και ιδρυτής του πρώτου εργατικού κράτους στον κόσμο, έφυγε από τη ζωή στις 21 Γενάρη 1924, σε ηλικία 54 ετών.

Πηγή: idcommunism.com