Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μ. Ζαχάροβα: Η Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται υποτελής του ΝΑΤΟ

Εντείνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία

Η Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μετατρέπεται σε υποτελή του ΝΑΤΟ, επικαλούμενη την υπογραφή κοινής διακήρυξης με την οποία οι δύο οργανισμοί δεσμεύονται να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους ως απάντηση στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στην διακήρυξη που υπέγραψαν σήμερα ΝΑΤΟ και ΕΕ επισημαίνεται: «Σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη σοβαρότερη απειλή εδώ και δεκαετίες για την ευρωατλαντική ασφάλεια. Ο θηριώδης πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τις αρχές του Χάρτη του ΟΗΕ».

Επίσης ΝΑΤΟ και ΕΕ δεσμεύτηκαν να «οδηγήσουν την εταιρική μας σχέση στο επόμενο επίπεδο» για να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες απειλές και προκλήσεις.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι η κίνηση αυτή «επιβεβαιώνει την πλήρη υποταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα καθήκοντα του βορειοατλαντικού συνασπισμού, ο οποίος είναι ένα μέσο για να διασφαλίζει τα συμφέροντα των ΗΠΑ με την ισχύ».

Η ίδια είπε ότι οι Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν «την αξιοζήλευτη μοίρα ενός υποτελούς των Αμερικανών, χάνοντας τις θέσεις τους στην παγκόσμια πολιτική και οικονομία, πέφτοντας σε όλο και μεγαλύτερη εξάρτηση από την Ουάσινγκτον με κάθε βήμα».

Με πληροφορίες από TASS, ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα

Μοιραστείτε το: