Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μ. Κομνηνάκα: Στο προσφυγικό η ΝΔ θα πιάσει το νήμα από εκεί που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής Λέσβου με το ΚΚΕ, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ αναφέρει ότι στο προσφυγικό/μεταναστευτικό η κυβέρνηση της ΝΔ «θα πιάσει το νήμα από εκεί που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, διατηρώντας τις απαράδεκτες συνθήκες εγκλωβισμού των προσφύγων, με ταυτόχρονη ένταση της καταστολής».

«Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι μόνο καλά λόγια είχε να πει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης μετά την επίσκεψή του στο κολαστήριο της Μόριας, για τον τρόπο που η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε το προσφυγικό. Η δε απόφαση για κατάργηση της πρόσβασης των προσφύγων και αιτούντων άσυλο στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μέσω της απόκτησης ΑΜΚΑ, πέρα από απάνθρωπη είναι δεδομένο ότι θα επιδεινώσει την κατάσταση στη λειτουργία των ήδη υποστελεχομένων Νοσοκομείων, αφού μόνο από τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών θα μπορούν πλέον να εξεταστούν όλοι οι πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο».

Υπογραμμίζει ότι η πρόταση του ΚΚΕ είναι η μόνη που μπορεί να θέσει τέρμα, τόσο στις απάνθρωπες συνθήκες στις οποίες ζουν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες όσο και στα προβλήματα που αντικειμενικά δημιουργεί ο εγκλωβισμός τους στους κατοίκους των νησιών, και τονίζει ότι η λύση αυτή απαιτεί εναντίωση με την απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και τις Ευρωπαϊκές Συνθήκες (Σένγκεν – Δουβλίνο).

Η Μ. Κομνηνάκα μιλά στο Πρακτορείο, για τα ιδιαίτερα προβλήματα των νησιών του νομού Λέσβου επισημαίνοντας ταυτόχρονα, ότι «η ρίζα των προβλημάτων είναι κοινή για όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, για τους πρόσφυγες και μετανάστες, είναι οι αντιλαϊκές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που μας έφεραν ως εδώ, που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ».

Εκφράζει την ανησυχία του ΚΚΕ για τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή και την εντεινόμενη προκλητικότητα της τουρκικής αστικής τάξης και τονίζει ότι η ειρήνη και η ευημερία των λαών, όπως και η προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων, δεν μπορούν να επιτευχθούν στο πλαίσιο των ισχυρών ενεργειακών ανταγωνισμών, αλλά μόνο όταν οι γειτονικοί λαοί είναι πραγματικοί φίλοι και σύμμαχοι.

Τέλος, η βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το ΚΚΕ παλεύει για την όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών στον κοινό αγώνα όλων των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, για να γίνουμε πρωταγωνιστές στη ζωή που θέλουμε και μπορούμε να έχουμε σήμερα και τονίζει ότι για εκείνη μεγαλύτερη βαρύτητα έχει το να μπορέσει να ανταποκριθεί «στην μεγάλη παρακαταθήκη που έχει αφήσει η ακλόνητη αγωνιστική στάση όλων των προηγούμενων κομμουνιστών βουλευτών του νομού, που υπήρξαν πάντα μπροστάρηδες στις διεκδικήσεις του λαού. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη τιμή και ευθύνη για μένα».