Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μ. Συντυχάκης για «Επιτελικό κράτος»: Οι αλλαγές αποτελούν υποδείξεις της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και του ΟΟΣΑ

Με το παρόν νομοσχέδιο, η κυβέρνηση επιχειρεί να εμφανίσει τις αλλαγές αυτές ως ουδέτερες και αταξικές, ως αναγκαίες για το καλό δήθεν όλης της κοινωνίας. Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτές αποτελούν υποδείξεις της ΕΕ, της Κομισιόν, του ΝΑΤΟ και του ΟΟΣΑ, προκειμένου να καταστούν εγχειρίδιο για την επίτευξη του στόχου του κεφαλαίου στη βάση όσων έχουν ήδη νομοθετηθεί, σε βάρος του λαού, με τα τρία μνημόνια από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, την 4ετία που πέρασε. Συνεπώς η επικινδυνότητα και αντιλαϊκότητά του νομοσχεδίου, είναι δεδομένες», ανέφερε, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης.

«Η κυβέρνηση, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προχωρά σε αλλαγές για να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά το αστικό κράτος, με μια διοίκηση πιο συγκεντρωτική και ανθεκτική στην ικανοποίηση των επιχειρηματικών ομίλων», ανέφερε ο Μανώλης Συντυχάκης. «Τους πολίτες δεν τους ενδιαφέρει αν το κράτος είναι πιο κοντά στο σύστημα της γερμανικής καγκελαρίας ή πιο κοντά στο βρετανικό σύστημα. Τους ενδιαφέρει ότι βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα κράτος αντιλαϊκό και ταξικό», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ σημειώνοντας ότι το κράτος δεν είναι καθόλου αδύναμο όταν υλοποιεί πολιτικές εργασιακής ζούγκλας και επιβολής αβάσταχτης φορολογίας στις λαϊκές τάξεις.

Στο νομοσχέδιο προωθούνται ρυθμίσεις για μια πιο συγκεντρωτική, ευέλικτη και σκληρή δημόσια διοίκηση, στόχος του είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών, σχολίασε ο κ. Συντυχάκης και κατήγγειλε ότι η κωδικοποίηση θα είναι η επικαιροποίηση των μνημονίων. «Το κράτος θα είναι μια καλοκουρδισμένη μηχανή που θα εξυπηρετεί στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, τα σχέδια του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, του ΟΟΣΑ», παρατήρησε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ.

Για το ρόλο του υπουργικού συμβουλίου και του ΚΥΣΕΑ, είπε ότι στόχος είναι να προχωρήσει ανεμπόδιστα η κυβερνητική πολιτική, ενώ αναφορικά με τις αρχές της καλής νομοθέτησης προέβλεψε ότι στόχος είναι να υλοποιηθεί πιο γρήγορα η αντιλαϊκή πολιτική.