Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Νέα ένταση της καταστολής σε βάρος του λαϊκού κινήματος προαναγγέλλει ο Χρυσοχοΐδης

Μεθόδους καταστολής ανακοινώνει, για άλλη μια φορά η κυβέρνηση. Έτσι, και για το «νέο επιχειρησιακό δόγμα» που αφορά στις διαδηλώσεις, το οποίο θα ανακοινωθεί σε λίγες μέρες, μίλησε στον ρ/σ «Παραπολιτικά 90,1», ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, είπε πως η χρήση καμερών για την καταγραφή πορειών και συγκεντρώσεων από αστυνομικούς έχει λάβει την έγκριση από το ΣΤΕ και την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων. Μάλιστα, όπως δήλωσε, πριν ξεκινήσει η βιντεοσκόπηση θα ενημερώνονται οι πολίτες, ενώ το υλικό θα διατηρείται στα αρχεία, «ανάλογα με την σοβαρότητα της υπόθεσης».

Αναφέρθηκε στην ομάδα «ΟΔΟΣ» που θεωρείται από την κυβέρνηση ως… ήπιας αστυνόμευσης, την ώρα που ο «πέλεκυς» του νόμου για τις διαδηλώσεις είναι βαρύς. Πέρα από τα ΜΑΤ και η ομάδα αυτή θα ασχολείται με τις συγκεντρώσεις, ενώ προανήγγειλε αλλαγές στη χρήση των χημικών και την προτίμηση …ηπιότερων μέσων για τη διάλυση των συγκεντρώσεων, μεταξύ των οποίων η χρήση νερού από τα υδροβόλα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. «Θέλουμε να αλλάξουμε ούτως ώστε να μπορούν να διαδηλώνουν οι άνθρωποι, να μην καταλαμβάνουν τους δρόμους οι λίγοι, θα πηγαίνουν στο πεζοδρόμιο οι μικρές συγκεντρώσεις, οι λίγο μεγαλύτερες στο ένα ρεύμα για να μη διακόπτεται η κοινωνική και οικονομική ζωή των υπόλοιπων», ισχυρίστηκε.

Χαρακτηριστικό πάντως είναι πως σε ερώτηση δημοσιογράφου: «Άρα θα τελειώσουν τα χημικά τη νέα χρονιά»; Είπε ότι «όχι είναι υπερβολή να το πω αυτό, αλλά δεν θα χρησιμοποιούνται για ψύλλου πήδημα όπως γίνεται αυτή τη στιγμή». Με άλλα λόγια θα τα «βλέπουμε» συχνά σε διαδηλώσεις του λαϊκού κινήματος που δεν γίνονται, βέβαια, για «ψύλλου πήδημα». Άλλωστε, εφαρμογή αυτού του επιχειρησιακού δόγματος ήταν και η επίθεση των ΜΑΤ με όλα τα μέσα στα μπλόκ του ΚΚΕ στις 17 Νοέμβρη.

Για τις κάμερες, οι οποίες ήδη έχουν χρησιμοποιηθεί, ο υπουργός διευκρίνισε: «Οι κάμερες των ΜΑΤ θα είναι σε κοντάρι. Σκεφτείτε ένα κοντάρι που θα κρατάει ένας αστυνομικός ο οποίος θα κάνει αυτή τη δουλειά και μόνο. Θα ανακοινώνεται εκείνη την ώρα στους διαδηλώνοντες ότι αρχίζει η βιντεοσκόπηση και αυτό το υλικό θα πηγαίνει σε μια ψηφιακή αποθήκη. Το υλικό θα χρησιμοποιείται με εντολή του εισαγγελέα όταν πρόκειται να προκύψει μια δικογραφία. Έχουμε πάρει το ΟΚ από την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων».

Αναφορικά με την καταστολή στα πανεπιστήμια, ανακοίνωσε πως δημιουργείται «ένα ήπιας μορφής σώμα». «Συνεργάζομαι άψογα με την κ. Κεραμέως και πρέπει να σας πω ότι έχουμε καταλήξει να φτιάξουμε ένα ήπιας μορφής σώμα, ομάδα στα πανεπιστήμια. Έχουμε επιλέξει και τη στολή. Θα προσλάβουμε προσωπικό το οποίο πλέον θα εγκατασταθεί σε κάποιους πανεπιστημιακούς χώρους για να αντιμετωπίσουμε τα θέματα εγκληματικότητας, τα ζητήματα που έχουν σχέση με την ασφάλεια των κτιρίων και των υποδομών. Θα ψηφιστεί ο νόμος, υποθέτω μέσα στο Γενάρη και θα το υποστηρίξουμε όλοι», κατέληξε ο Μ. Χρυσοχοΐδης.

Πηγή: 02.gr

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων