Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Νέα αναβολή πήρε η δίκη των φοιτητών για την κινητοποίηση στο άγαλμα Τρούμαν

Νέα αναβολή για τις 7 Νοέμβρη, έλαβε η δίκη των φοιτητών που οδηγούνται στο εδώλιο με ανυπόστατες και βαριές κατηγορίες για τη συμμετοχή τους στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στις 16 Απρίλη του 2018.

Η δίκη πήρε την αναβολή, καθώς και οι τρεις αστυνομικοί, μάρτυρες κατηγορίας, δεν προσήλθαν, επικαλούμενοι ασθένεια. «Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μη γίνει η δίκη, να μην αποκαλυφθεί το σαθρό κατηγορητήριο, με το οποίο κατηγορούνται άδικα οι συνάδελφοί μας φοιτητές», τόνισε ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Από νωρίς το πρωί, στο χώρο έξω από το κτίριο 7 των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων βρίσκονταν συγκεντρωμένοι εκπρόσωποι από τους δεκάδες φοιτητικούς Συλλόγους που δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στους συμφοιτητές τους αλλά και εκπρόσωποι σωματείων από τους χώρους των ναυτεργατών, του επισιτισμού, των αστικών συγκοινωνιών, των αερομεταφορών κ.α. και αντιπροσωπεία της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

«Αλληλεγγύη στους δύο φοιτητές, να αποσυρθούν τώρα όλες οι κατηγορίες», ανέγραφε το πανό που κρατούσαν οι σπουδαστές, ενώ το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής του Κόμματος και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής, και ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ.