Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέα Ιωνία: Για τους «παστουρωμένους» κ. Θωμαΐδου, «κρείττον του λαλείν το σιγάν»

Σχολιάζει ο Δημότης Νέας Ιωνίας //

Στην αντεπίθεση πέρασε η δήμαρχος μας για το ζήτημα της προσχολικής αγωγής ρίχνοντας τις ευθύνες στους προηγούμενους, όταν η ίδια έχει συνεχή παρουσία (και από θέση ευθύνης) στα δημοτικά πράγματα από τις αρχές της δεκαετίας τούτου το αιώνα.

Ξεκινά την ανακοίνωσή της η δήμαρχος κ. Θωμαΐδου:

«Χαιρετίσαμε από την πρώτη στιγμή την καθιέρωσή της με την αναγκαία και απαραίτητη προϋπόθεση να εξασφαλιστούν όλες οι παράμετροι την επίλυση πρακτικών ζητημάτων, όπως υποδομών, τα οποία θα έκριναν και την επιτυχία του εγχειρήματος».

Μια παράμετρος επιτυχίας του εγχειρήματος κ. Θωμαΐδου είναι η εξασφάλιση των ααγκαίων χώρων και πόρων. Σωστά; Σεις δεν είστε που δώσατε στη Μητρόπολη – μαζί με Γκότση και Μανούρη – το οικόπεδο στον Περισσό όταν ελεύθεροι χώροι είναι ανύπαρκτοι; (Μέσα στις ιερές μπίζνες της Εκκλησίας στο χώρο είναι και ιδιωτικός παιδικός σταθμός)

Πότε και με ποιο τρόπο κ. Θωμαΐδου διεκδικήσατε τους αναγκαίους πόρους; Πώς θα εξασφαλιστεί η επιτυχία αν δεν διασφαλισθεί (με τη διεκδίκηση) κρατική χρηματοδότηση ώστε να κινηθεί ο δήμος στην κατεύθυνση εύρεσης και δέσμευσης χώρων και ανέγερσης νέων σχολικών αιθουσών με τις κατάλληλες προδιαγραφές και σύμφωνα με τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες; (Προέχει για εσάς η ανέγερσηδημαρχείου…).

Ποιον χώρο διεκδικήσατε (είστε από θέση ευθύνης χρόνια στο δήμο) για τις ανάγκες των παιδιών μας (τα αυτά και για Μανούρη – Γκότση);

Οσο για την κατάσταση που επικρατεί και τις λύσεις ου δώσατε, κάθε άλλο παρά ταιριάζουν στα παιδιά μας και οι επιλεγμένες φωτό δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι νήπια μεταφέρονται από τον Περισσό στην Αλσούπολη (χωρίς μέριμνα για τη μεταφορά τους), σε αίθουσα εκδηλώσεων στεγάζονται δύο τάξεις, σε 70 νήπια αντιστοιχούν δύο τουαλέτες κλπ.

Λίγο πριν καταλήξει η δήλωση τονίζει η κ. Θωμαΐδου:

«Εδώ θα θέλαμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας προς ορισμένες παρατάξεις της αντιπολίτευσης που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και κρύβονται πίσω από δακρύβρεχτες ανακοινώσεις».

Ποιες είναι αυτές οι παρατάξεις κ. Θωμαΐδου; Οι παρατάξεις έχουν παρουσία και συνέχεια, συνέπεια και ασυνέπεια. Ποιες είναι για να μπορούμε να κρίνουμε και αυτές και εσάς.  Να τους μετρήσουμε τη βάση των αναγκών μας και των παιδιών μας (Η μη αναφορά τους δίνει χώρο για άλλες ερμηνείες…)

Και συνεχίζει κ. Θωμαΐδου:

«Είναι λυπηρό η εκπαίδευση των παιδιών να χρησιμοποιείται ως πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης ή αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης. Καλό θα ήταν να προτείνουν λύσεις και όχι να δημιουργούν ένα κλίμα όξυνσης, βάζοντας εμπόδια και φραγμούς στο δρόμο μας, στο δρόμο της δύναμης και της προοπτικής για τη Νέα Ιωνία».

Οι δέσμιοι της αντιλαϊκής πολιτικής,  οι υπηρέτες της, αυτοί που λειτουργούν στην Αυτοδιοίκηση ως το μακρύ χέρι ενός ανάλγητου κράτους – όπως εσείς κ. Θωμαΐδου – δε θέλουν αντίλογο σε ένα ζήτημα που είναι κατ’ εξοχήν πολιτικό; Το μόνο εμπόδιο στην κάλυψη των αναγκών των παιδιών μας κ. Θωμαΐδου είναι το παστούρωμά σας από την αντιλαϊκή πολιτική.

Κλείνει τη δήλωσή της η κ. Θωμαΐδου:

«Εμείς μιλάμε στους Ιωνιώτες με έργα και όχι με λόγια!»

Με κούφια λόγια κ. Θωμαΐδου δεν κρύβεται ούτε η υποκρισία ούτε η ανυπαρξία ουσιαστικού έργου. Υπό την πίεση των γονιών δόθηκαν κάποιες λύσεις, απετράπηκαν άλλες, για να κυλήσει η χρονιά όπως όπως, όμως το πρόβλημα των χώρων για παιδικούς σταθμούς και σχολεία, για συνθήκες και προϋποθέσεις που ταιριάζουν στα παιδιά μας, παραμένει.

(Σ.Σ. Παστούρωμα είναι το δέσιμο των ποδιών του ζώου μεταξύ τους, συνήθως ένα μπροστινό και ένα πίσω της ίδιας πλευράς ή τα πόδια ανά δύο δεμένα ο οποίο και δημιουργεί μεγάλες δυσκολίες στην παραμικρή τους κίνηση)

________________________________________________________

Δημότης Νέας Ιωνίας είναι ο Ηρακλής Κακαβάνης 

 

 

Μοιραστείτε το: