Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Νέα Ιωνία: Η καρέκλα του δημάρχου δεν είναι για δειλούς, μοιραίους και άβουλους σαν εσάς κ. Θωμαΐδου

Σχολιάζει ο Δημότης Νέας Ιωνίας //

«Τι θα γίνει αν η Χρυσή Αυγή ζητήσει αίθουσα» για πολιτική εκδήλωση διερωτήθηκε η δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου όταν από εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης ζητήθηκαν διευκρινίσεις για την άρνηση της ίδιας και του ΟΠΑΝ (εκεί που αυτοκρατορικό τω τρόπω διόρισε 13 από τα 15 μέλη) παραχώρησης αίθουσας στην τοπική οργάνωση του ΚΚΕ.

Κυρία Θωμαΐδου, είστε δήμαρχος  Νέας Ιωνίας που γνώρισε το κτηνώδες πρόσωπο του φασισμού και έχετε τέτοια διλήμματα; ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ Προσβάλλετε τη μνήμη των εκτελεσμένων και όσων αγωνίστηκαν στο φασισμό.

Οι δήμαρχοι δεν είναι για να στολίζουν καρέκλες. Η καρέκλα του δημάρχου δεν είναι για ΔΕΙΛΟΥΣ, μοιραίους και ΑΒΟΥΛΟΥΣ σαν εσάς κ. Θωμαΐδου. Μέσα σε λίγο διάστημα αποδείξατε ότι είστε ΒΟΛΙΚΗ για το σύστημα, τώρα αποδεικνύεστε ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ και ακατάλληλη για τους δημότες και για το λαό γενικότερα. Η μη διευκόλυνση της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, είναι χρέος στη Δημοκρατία, τιμά τον άνθρωπο, σέβεται την ιστορία του τόπου και της Νέας Ιωνίας. Είναι το ελάχιστο που μπορεί και πρέπει να πράξει κάθε δημοτική αρχή.

Ουαί και αλίμονο αν στο μυαλό οποιουδήποτε τοπικού άρχοντα δεν είναι ξεκάθαρο ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική ναζιστική οργάνωση, κάτι για το οποίο αποφάνθηκε και η Βουλή.

Είναι επικίνδυνο εκπρόσωπος του λαού να έχει τέτοια διλήμματα. Να εξισώνει τη Χρυσή Αυγή, που κατηγορείται για δολοφονίες και εγκλήματα σε βάρος μεταναστών, κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών, με το ΚΚΕ και τα υπόλοιπα κόμματα.

Όπως καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση και προσυπογράφουμε: «Είναι τουλάχιστον ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ να δημοσιεύετε δελτίο τύπου για το Πολυτεχνείο, επικαλούμενη τους αντιδικτατορικούς αγώνες του λαού και της νεολαίας, στους οποίους το ΚΚΕ και η ΚΝΕ πρωτοστάτησε δρώντας σε σκληρές συνθήκες παρανομίας και διώξεων, και την ίδια στιγμή να απαγορεύετε στο ΚΚΕ και στην ΚΝΕ να κάνουν χρήση μιας αίθουσας, την οποία αξιοποιούν κάθε χρόνο, αφήνοντάς την καλύτερη απ’ ό,τι την έβρισκαν, χωρίς να δημιουργηθεί ποτέ πρόβλημα».

Κυρία Θωμαΐδου, η παραχώρηση αίθουσας στα κόμματα είναι συμβολή στη Δημοκρατία, διευκόλυνση της διακίνησης και διαπάλης ιδεών – ειδικά για το ΚΚΕ, ένα κόμμα που δεν έχει άδηλες πηγές χρηματοδότησης, που δε φέσωσε με δάνεια τράπεζες και κράτος, που δεν έχει χορηγούς για να πληρώνει χώρους για εκδηλώσεις. Ποτέ όμως δεν παραιτήθηκε από το δικαίωμά του να επικοινωνεί με τους πολίτες στους χώρους που ζουν.

ΥΓ: Εμείς, για την ιστορία θα θυμίσουμε τη στάση του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη Στα 2015 μηνύθηκε γιατί δεν παραχώρησε προεκλογικά χώρο στα φασιστοειδή και δεν έδωσε στοιχεία για τα παιδιά μεταναστών που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, που είχαν ζητήσει με Ερώτησή τους οι χρυσαυγίτες. Δεν υπέκυψε. Η στάση του εκτιμήθηκε από τους Πατρινούς, τον αγκάλιασε όλη η Ελλάδα. Έβαλε ένα λιθαράκι στο να μείνουν οι εγκληματίες εκτός Βουλής. Ο κομμουνιστής Πελετίδης πρώτος, έδωσε το παράδειγμα. Καμία διευκόλυνση στους φασίστες, όποιο κι αν είναι το κόστος. Αντίστοιχες αποφάσεις είχαν πάρει και άλλα Δημοτικά Συμβούλια (π.χ. Καισαριανή).

________________________________________________________

Δημότης Νέας Ιωνίας είναι ο Ηρακλής Κακαβάνης