Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Νέα Ιωνία: Η τρομοκρατία δε θα περάσει – Μαζική και με παλμό η συγκέντρωση ενάντια στην κρατική καταστολή (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Μαζική, με ζωντάνια, παλμό και έντονο το στίγμα της νεολαίας, συγκέντρωση Σωματείων και φορέων πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Ν. Ιωνία ενάντια στην κρατική καταστολή και τα σχέδια της κυβέρνησης.

«Δώστε λεφτά για Υγεία και Παιδεία, όχι στην καταστολή και την τρομοκρατία», «Με λίγους γιατρούς δεν βγαίνει πανδημία, μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία», «Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια», «Η καταστολή δεν θα περάσει, η πάλη των μαθητών θα τη σπάσει», ήταν ορισμένα από τα συνθήματα στα πανό που έδιναν τον «τόνο» στη συγκέντρωση και την πορεία.

nea ionia1

«Εμβόλιο δεν βρίσκεται για την καταστολή, ελπίδα ο αγώνας για την ανατροπή», «Πάλη οργανωμένη, πάλη ταξική, είναι η απάντηση στην καταστολή», βροντοφώναξαν οι διαδηλωτές στην πορεία στις γειτονιές της Ν. Ιωνίας. Οι γειτονιές απ’ όπου πέρασε η διαδήλωση υποδέχτηκαν με θέρμη και χειροκροτήματα τους διαδηλωτές, «αγκαλιάζοντας» τα συνθήματα της πορείας.

nea ionia2

Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την πλατεία Σημηριώτη στη Ν. Ιωνία, όπου έγιναν χαιρετισμοί από εκπροσώπους των Σωματείων, καθώς και από μαθητές εκλεγμένους σε 15μελή και εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Ν. Φιλαδέλφειας.

Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για τις 17 Μάρτη, στα συλλαλητήρια των Σωματείων και Ομοσπονδιών για την υγεία και τα δικαιώματα, κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή.

nea ionia3

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης», η Δ’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής, μαθητές εκλεγμένοι στα 15μελή και εκπρόσωποι των Συντονιστικών Επιτροπών Μαθητών Ν. Φιλαδέλφειας και Ν. Ιωνίας, ο Σύλλογος Γυναικών Μεταμόρφωσης, ο Σύλλογος εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, η Ένωση ΕΒΕ Μεταμόρφωσης, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο νοσοκομείο “Αγία Όλγα”, ο Σύλλογος Γυναικών Νέας Ιωνίας, η Ένωση ΕΒΕ Ηρακλείου, η Ένωση ΕΒΕ Νέας Ιωνίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Νέας Ιωνίας και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Νέας Ιωνίας.

nea ionia4

Η ομιλία του Κώστας Κατιμερτζόγλου

Η Κυβέρνηση της ΝΔ όλο το διάστημα της πανδημίας με πρόσχημα την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊου θέτει στο λαό ουσιαστικά το δίλημμα: « ατομική ευθύνη ή θάνατος». Δε σταματά να παίρνει, πότε με ΠΝΠ πότε με πολυνομοσχέδια πότε με αιφνιδιαστικές νομοθετικές ρυθμίσεις, συνεχώς αντιλαϊκά μέτρα περιορίζοντας τις συνδικαλιστικές του ελευθερίες και τα εργατικά του δικαιώματα.

Αντί να ενισχύσει το δημόσιο τομέα υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού – νοσηλευτικού προσωπικού και την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών αντί να πάρει μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς και στα μέσα μεταφοράς, αντί να φροντίσει για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και των σχολών και τον διορισμό μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, αντί να προστατέψει το λαϊκό εισόδημα, αποδεικνύει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο ότι οι προτεραιότητες της είναι η πλουσιοπάροχες προσφορές δισεκατομμυρίων στις μεγάλες μονοπωλιακές επιχειρήσεις, τις τράπεζες, τα μέσα ενημέρωσης για να προβάλλουν μια πλαστή πραγματικότητα για το έργο της με τη συκοφάντηση παράλληλα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων αλλά και την αύξηση του αριθμού των προσλήψεων στις δυνάμεις καταστολής στο σώμα της αστυνομίας.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με την πάγια τακτική όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, θωρακίζει με τη σειρά της ακόμη περισσότερο το σύστημα της εκμετάλλευσης των εργαζομένων απέναντι στις αντιδράσεις του λαού και της νεολαίας που θα συνεχίζουν να εντείνονται απέναντι σ΄ αυτή την πολιτική μέχρι τη συνολική ανατροπή της. Γι ΄αυτό ενοχοποιεί ακόμη και τις απλές εξόδους μητέρων και παιδιών με τους ελέγχους, τις ενισχυμένες περιπολίες και παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στις γειτονιές και τις πλατείες, επιβάλλοντας τη λογική : «εγκλεισμός ή πρόστιμο». Ο στόχος είναι προφανής: Τα περιστατικά βίας κατά των πολιτών, όπως αυτό της Νέας Σμύρνης να γίνουν καθεστώς, μέρος της καθημερινής ζωής, ώστε να περνούν απρόσκοπτα οι αντιλαϊκές κυβερνητικές επιλογές, Το δόγμα «Νόμος και Τάξη».

nea ionia11

Γι ΄ αυτό δεν είναι «μεμονωμένες άτυχες περιπτώσεις». Είναι αναπόσπαστο μέρος της κρατικής καταστολής απέναντι στον «εχθρό λαό» για να εθιστεί στην παρουσία των ομάδων της αστυνομίας στα πανεπιστήμια, τις πλατείες, τους δρόμους, τις γειτονιές, τις κοινωνικές εκδηλώσεις και στις εργατικές κινητοποιήσεις. Να υπομένει αδιαμαρτύρητα τις δυσκολίες της ζωής και τη δυστυχία του. περιμένοντας τους σωτήρες του.

Η επιμονή και η εμμονή των ΜΜΕ στην προβολή μεμονωμένων σκηνών σύγκρουσης της αστυνομίας με διαδηλωτές ή με ομάδες των «γνωστών αγνώστων» που συμβαίνουν στο περιθώριο συνήθως κάποιων εκδηλώσεων και έξω από τον όγκο μεγάλων διαδηλώσεων όπως αυτές στη Νέα Σμύρνη, που είχε ως αποτέλεσμα, δυστυχώς, τον τραυματισμό ενός αστυνομικού, στοχεύει στο να υπονομευτούν, να διασυρθούν και να συκοφαντηθούν οι μαζικές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργατικών οργανώσεων κατά της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.

Γι΄ αυτό και τέτοια επεισόδια δεν είναι ικανά να υποβαθμίσουν τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και δεν θα δώσουν άλλοθι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

— Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση.

— Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

— Οργανωμένος έλεγχος σε μεγάλες βιομηχανικές μονάδες όπου απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι. Οργανωμένος έλεγχος στα σούπερ μάρκετ.

— Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.

— Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομική βία και την κρατική καταστολή.

Το κλίμα αστυνομοκρατίας που επιδιώκει να επιβάλει η κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα περάσει.

Ανανεώνουμε το αγωνιστικό μας ραντεβού στη συγκέντρωση των σωματείων και των Ομοσπονδιών την Τετάρτη 17 Μαρτίου στα Προπύλαια στις 6.30 το απόγευμα.

ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΣΤΙΑ
ΜΕ ΜΑΤ ΚΑΙ ΒΙΑ ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

nea ionia5

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΚΕ ΚΑΙ ΚΝΕ Ν. ΙΩΝΙΑΣ: Ο λαός και η νεολαία της περιοχής έστειλαν βροντερό μήνυμα ότι δεν θα περάσει η τρομοκρατία

Το μεγαλειώδες σημερινό συλλαλητήριο στους δρόμους της πόλης, που ήταν ηχηρή απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και την ένταση της κρατικής καταστολής, χαιρετίζουν με ανακοίνωσή τους οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Νέα Ιωνία.

Σημειώνουν πως «τα συνθήματα “με καταστολή δεν βγαίνει η πανδημία, δώστε λεφτά για τα νοσοκομεία”, “η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει” ακούστηκαν δυνατά σε μία διαδήλωση που είχαν δεκαετίες να δουν οι γειτονιές μας» και ότι «η πρωτοβουλία του ΣΕΠΕ “Γ. Σεφέρης” να απευθύνει κάλεσμα αγώνα στα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, το λαό και τη νεολαία της περιοχής μας για το σημερινό συλλαλητήριο, εξέφρασε την οργή, την αγανάκτηση, αλλά και τις αγωνιστικές διαθέσεις του λαού. Αυτά που συζητιούνται στις πλατείες, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές έγιναν σήμερα μια φωνή διεκδίκησης και αγώνα που ακούστηκε δυνατά κάτω από τις μάσκες».

nea ionia7

Παράλληλα χαιρετίζουν τους εκατοντάδες νέες και νέους, τις οικογένειες με τα μικρά παιδιά, που συμμετείχαν μαζικά στη σημερινή διαδήλωση, φωνάζοντας το δικό τους «ως εδώ!» στην κρατική καταστολή, στα κλειστά σχολεία και Πανεπιστήμια, στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα.

Έτσι καλούν τους εργαζόμενους, τη νεολαία, όλο τον λαό της πόλης «να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, ακόμα πιο δυναμικά, ακόμα πιο μαχητικά. Μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, τα μαθητικά 5μελη και 15μελη, μπορούμε να δώσουμε αποτελεσματική απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που εγκληματεί κάθε μέρα σε βάρος μας. Η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού είναι επιλογή όλων των κυβερνήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι συστατικό στοιχείο της πολιτικής διαχείρισης της νέας οικονομικής κρίσης, προκειμένου να εξυπηρετήσουν πιο αποτελεσματικά τα συμφέροντα των λίγων σε βάρος των δικαιωμάτων των πολλών! Δεν αποτελεί απλά εμμονή της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως επιμένει να προβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα. Σήμερα η ΝΔ αναβαθμίζει ένα ήδη αυταρχικό νομοθετικό και επιχειρησιακό οπλοστάσιο, που είχαν διαμορφώσει και αξιοποιήσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ενάντια στους αγώνες του λαού».

nea ionia8

Υπενθυμίζουν πως το ΚΚΕ είναι μπροστά στη μάχη του λαού μας και των παιδιών του για να προστατέψουμε την υγεία, τα δικαιώματα και τη ζωή μας και δίνουν νέο αγωνιστικό ραντεβού στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 17 Μάρτη, στο οποίο καλούν εκατοντάδες σωματεία και Ομοσπονδίες εργαζομένων, στις 18.00, στα Προπύλαια.

Φώτης Αγγουλές, ο προλετάριος ποιητής