Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Νέα Ιωνία: Κυρία Θωμαΐδου, μήπως πρέπει να επισκεφτείτε τον Μητροπολίτη;

Σχολιάζει ο Δημότης Νέας Ιωνίας //

Με την αρχή της σχολικής χρονιάς, φάνηκαν και στο Δήμο της Νέα Ιωνίας με δραματικό τρόπο οι τεράστιες ελλείψεις νέων σχολικών κτιριακών υποδομών, αλλά και η συντήρηση παλιών. Ειδικά δε σε ό,τι αφορά τα νήπια, η κατάσταση είναι τραγελαφική και συνάμα αποκαλυπτική της (αντιλαϊκής) πολιτικής που εφάρμοσαν διαχρονικά στην παιδεία κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αρχικά έγινε προσπάθεια να περάσει η λύση των κοντέινερ (αυτών που τον χειμώνα ξεπαγιάζεις και το καλοκαίρι βράζεις) τελικά με παρέμβαση και των γονιών αποφεύχθησαν τα κοντέινερ για τα νήπια, έμειναν για τους νηπιαγωγούς (η αίθουσά τους έγινε τάξη για τα παιδιά).

Έτσι επιλέγησαν πιο «ήπιες» λύσεις. Νήπια μεταφέρονται από τον Περισσό στην Αλσούπολη (Αλήθεια πώς θα πηγαίνουν τα παιδιά εκεί;), καταργούνται τμήματα ένταξης, η τραπεζαρία και η βιβλιοθήκη σχολικών μονάδων γίνονται τάξεις. Σε άλλη σχολική μονάδα έγιναν δύο τάξεις στο θεατράκι του σχολείου γιατί αυξήθηκαν τα παιδιά (η μία στη σκηνή και η άλλη στην πλατεία)!

Για κάποια νήπια η σχολική χρονιά δεν ξεκίνησε. Και σε όσα ξεκίνησε η σχολική χρονιά η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Οι εργασίες κατασκευής των χώρων για να υποδεχθούν τα νήπια βρίσκονται την ώρα αυτή σε φάση εξέλιξης αφήνοντας τα παιδιά ακόμα και χωρίς τουαλέτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 23ο νηπιαγωγείο υπάρχουν τώρα 2 τουαλέτες για 70 παιδιά! Ανάλογη είναι η κατάσταση και στο 11ο νηπιαγωγείο!

Και όλα αυτά γιατί; Γιατί δεν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι, γιατί για την κεντρική εξουσία και το μακρύ χέρι τους τους δημάρχους και περιφερειάρχες, οι ανάγκες των πολιτών είναι πάντα σε δεύτερη μοίρα.

Και επειδή ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες, λύση ανθρώπινη για τα παιδιά μας μπορεί να βρεθεί, αρκεί να υπάρχει θέληση, μήπως θα έπρεπε η κ. Θωμαΐδου να επισκεφτεί τον μητροπολίτη να ζητήσει εκείνο το οικόπεδο στον Περισσό (αυτό που και με δική της ψήφο παραχωρήθηκε στην Εκκλησία για μπίζνες) και να του ζητήσει το χώρο για σχολικές μονάδες;

Τι λέτε κ. Θωμαΐδου; Τι θα βαρύνει στην κρίση του Μητροπολίτη μας; Τα παιδιά μας ή οι μπίζνες;

(Και για να μη σας αδικήσουμε κ. Θωμαΐδου, δεν ψηφίσατε μόνο εσείς την παραχώρηση του οικοπέδου στην Εκκλησία. Το ίδιο έπραξαν και οι κύριοι Γκότσης και Μανούρης)

___________________________________________________

Δημότης Νέας Ιωνίας είναι ο Ηρακλής Κακαβάνης