Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Νέα Ιωνία – Λαϊκή Συσπείρωση: Δήλωση στήριξης από τον σκηνοθέτη – σκηνογράφου Ιωσήφ Πολυκάρπου, στον Κώστα Κατιμερτζόγλου

Μία ακόμη δήλωση στήριξης του ΚΚΕ, της Λαϊκής Συσπείρωσης και του υποψηφίυο δημάρχου Κώστα Κατημερτζόγλου στη Νέα Ιωνία, αυτή τη φορά από τον σκηνοθέτη – σκηνογράφου Ιωσήφ Πολυκάρπου:

Η περίοδος που διανύσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική εξουσία και η διάψευση των προσδοκιών πολλών εργατικών και λαϊκών στρωμάτων, έδωσε τη δυνατότητα σε όλους όσους πραγματικά προβληματίζονται, να βγάλουν κρίσιμα συμπεράσματα σε σχέση με την πολιτική που μπορεί να δώσει διέξοδο στην δραματική κατάσταση που αντιμετωπίζει ο λαός.

Η κυβέρνηση αυτή προσέφερε και προσφέρει τεράστιες υπηρεσίες στα σχέδια του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η διατήρηση των προηγούμενων μνημονιακών νόμων που συμπεριλήφθηκαν όλοι στο 3ο μνημόνιο που ψηφίστηκε από την Κυβέρνηση και άλλα αστικά κόμματα.

Η μετατροπή της χώρας σε απέραντη Αμερικανό ΝΑΤΟϊκή βάση, για την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή, που εμπλέκει τη χώρα και το λαό στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς μεγάλων ιμπεριαλιστικών χωρών και ενώσεων για λογαριασμό της αστικής τάξης, πρέπει να αποτελέσουν κριτήρια πολιτικού προβληματισμού, ότι αυτή η πολιτική τους μόνους που εξυπηρετεί είναι τα συμφέροντα των πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου.

Η δημοτική Αρχή Γκότση που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε στα ίδια πλαίσια, εφαρμογής των κυβερνητικών επιλογών σε τοπικό επίπεδο. παρά τις διακηρύξεις για ρήξη με τα μνημόνια. Ακολούθησε τον ίδιο ακριβώς δρόμο. Όχι μόνο δεν εναντιώθηκε στην αντιλαϊκή αντεργατική κυβερνητική πολιτική αλλά την συγκάλυψε και την εφάρμοσε με συνέπεια, ήρθε σε αντίθεση με τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα.

Πλέον, δεν υπάρχει άλλος χρόνος για αυταπάτες, πως αυτό το σύστημα μπορεί να αλλάξει με μια καλύτερη διαχείριση. Ο λαός οι εργαζόμενοι πρέπει να απορρίψουν αυτό το δρόμο ανάπτυξης και τη λογική του μικρότερου κακού, που τον εγκλώβισε και οδήγησε στη σημερινή κατάσταση.

Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που αποκάλυπτε τις ψεύτικες ελπίδες που καλλιεργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Που έδωσε και δίνει τη μάχη καθημερινά στο πλευρό των εργαζομένων, κόντρα στην απάθεια και τη μοιρολατρία. Που δείχνει τον άλλο δρόμο ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας, για μια κοινωνία χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους που θα ικανοποιεί όλες τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και η εξουσία θα εκπορεύεται από το λαό.

Νιώθω κι εγώ την ανάγκη να δηλώσω τη στήριξή μου στο ΚΚΕ και να απευθύνω κάλεσμα στους συνδημότες μου στη Ν. Ιωνία για συμπόρευση και συστράτευση με το ΚΚΕ και στήριξης του Κώστα Κατιμερτζόγλου, υποψήφιο δήμαρχο της Ν. Ιωνίας με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”.

Τώρα είναι η στιγμή όσοι απογοητεύτηκαν, όσοι αποστρατεύθηκαν και πίστεψαν στις ψεύτικες υποσχέσεις, να συμπορευτούν με τη μόνη συνεπή δύναμη που μπορεί να αποτελέσει μια ριζικά διαφορετική επιλογή για την Τοπική Διοίκηση και το Δήμο, τη μόνη εγγύηση για τα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα και τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγες ημέρες τη συμπαράταξή του με το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στη Νέα Ιωνία και στην Περιφέρεια Αττικής εξέφρασε με δημόσια τοποθέτησή του και ο Γιώργος Τσοπανίδης, δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας.