Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Νέα Ιωνία: Προσηλωμένη στην υλοποίηση αυταρχικών και αντιλαϊκών αντεργατικών μέτρων η δημοτική αρχή

Την επίμονη προσπάθεια της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ν. Ιωνίας.

Επισημαίνει πως «μπορεί το χρονικό διάστημα που στη διοίκηση του δήμου είναι η παράταξη “Δύναμη Προοπτικής” της δημάρχου κ. Θωμαΐδου να είναι σύντομο, αλλά τα έργα και οι ημέρες της δείχνουν καθαρά ότι βαδίζει σταθερά στην υλοποίηση των πιο αυταρχικών και αντιλαϊκών αντεργατικών μέτρων που έχουν θεσπιστεί κατά καιρούς από τις διάφορες κυβερνήσεις».

Τονίζει επίσης πως στις πρώτες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής Θωμαΐδου «τέθηκε η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δήμου και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος. Παρά το ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου, είχε καταψηφίσει και με τις ψήφους της παράταξης της κ. δημάρχου τον αντιαναπτυξιακό νόμο της κυβέρνησης, που πλέον επιτρέπει, εκτός των άλλων, την εκχώρηση τόσο της καθαριότητας όσο και του ηλεκτροφωτισμού, πριν αλέκτορα φωνήσαι, στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, εισηγήθηκαν την παραχώρηση της υπηρεσίας μεταφοράς υλικών κατεδαφίσεων – ογκωδών αντικειμένων και στρωματοποιίας σε ιδιώτη λέγοντας ένα σωρό ψέματα, με σκοπό να μας παραπλανήσουν».

Ωστόσο, «αν και το Δημοτικό συμβούλιο καταφήφισε την εισήγηση ιδιωτικοποίησης αυτής της υπηρεσίας, με εξαίρεση την παράταξη της δημάρχου και την παράταξη του κ. Κουκουλάρη, η ισχνή μειοψηφία της διοίκησης του δήμου, αντί να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια και να παραμείνει στο δήμο η υπηρεσία, με δελτίο Τύπου που έβγαλε και αναμασώντας τα ίδια ψέματα προσπάθησε να δικαιολογήσει την αντεργατική και αντιλαϊκή επιλογή της, να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας. Υλοποιώντας όπως φαίνεται άνωθεν εντολές και πιεζόμενη, ξανάφερε δεύτερη φορά στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο της 25-11-2019 την ίδια εισήγηση, επιμένοντας να παραχωρήσει ντε και καλά την αποκομιδή σε ιδιώτη».

Σ’ αυτήν τη δεύτερη συνεδρίαση, συνεχίζει η ανακοίνωση, «φάνηκε καθαρά και από συγκεκριμένες τοποθετήσεις που έγιναν, ότι μπορεί το θέμα της αποκομιδής να λυθεί, χωρίς να χρειάζεται να προσφύγει ο δήμος στη συνεργασία με εργολάβο, συνεχίζοντας να εκτελεί την αρμοδιότητα όπως έκανε τόσα χρόνια χωρίς να προκύπτει κανένα εμπόδιο».

Υπογραμμίζει μάλιστα πως «αν πραγματικά η παρούσα διοίκηση ήθελε να μην δημιουργούνται προβλήματα και κίνδυνοι για την πόλη λόγω της ανεπάρκειας των αναγκαίων έργων υποδομής που χρειάζονται, δεν έχει παρά να φροντίσει τόσο για την επίσπευση εκτέλεσης όσων έργων πραγματικά καρκινοβατούν, αλλά και τον σχεδιασμό και υλοποίηση όσων άλλων απαιτούνται. Αντί γι’ αυτό προσπάθησαν να επιβάλουν την εκχώρηση της καθαριότητας σαν μια δήθεν προσωρινή ανάθεση σε ιδιώτη ώστε να μετατραπεί στη συνέχεια στο γνωστό “ουδέν μονιμότερο του προσωρινού” με στόχο αυτό να συνεχιστεί, να διευρυνθεί και σε άλλες υπηρεσίες και τέλος να παγιωθεί».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» με γνώμονα:

— Την προάσπιση και διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα που πρέπει να έχουν οι υπηρεσίες καθαριότητας (με όποιες παρατηρήσεις έχουμε κατά καιρούς εκφράσει).

— Την αποτροπή της εκχώρησης υπηρεσιών σε ιδιώτες που στοχεύει στην ένταση του ξεζουμίσματος των εργαζομένων, με την κατάργηση των μόνιμων θέσεων εργασίας και στον δήμο μας, για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των εργολάβων για ακόμη περισσότερα κέρδη σε βάρος όλων μας.

— Ότι η ιδιωτικοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών, όπως η καθαριότητα, συνεπάγεται την ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα αυτό, ενώ αργά ή γρήγορα θα προσθέσει και νέα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη στη λαϊκή οικογένεια.

— Την απόπειρα της Δημοτικής Αρχής να την ιδιωτικοποιήσει με το “καλημέρα σας” που δεν αφήνει κανένα περιθώριο αυταπατών για την πολιτική που θέλει να εφαρμόσει

καλεί τους εργαζόμενους του δήμου, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της Ν. Ιωνίας «να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Οι “αναπτυξιακοί” νόμοι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που μας τσακίζουν και θέλει να υλοποιήσει η δημοτική αρχή δεν θα επιτρέψουμε να περάσουν. Κάτω τα χέρια από το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του δήμου».