Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Νέα καταγγελία για βιασμό ανηλίκου κατά του «γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη» – Δεν έχει παραγραφεί

Όλο και περισσότερα τα θύματα που καταγγέλουν στις δικαστικές αρχές σεξουαλική κακοποίηση από γνωστό πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη, καθώς κατατέθηκε νέα μήνυση στην Εισαγγελία της Αθήνας στην οποία περιγράφονται αδικήματα βιασμού που φέρονται να έχουν τελεστεί το 2010, όταν ο καταγγέλλων ήταν 14 ετών, συνεπώς δεν έχει παραγραφεί. Μήνυση για το περιστατικό κατέθεσε και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Ο μηνυτής τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος ήταν 14 ετών. Δεν προέρχεται από τον καλλιτεχνικό χώρο, ενώ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο μηνυόμενος τον προσέγγισε στην πλατεία Μεταξουργείου. Αφού του έδωσε υποσχέσεις πως θα τον βοηθήσει να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο, τον βίασε στο σπίτι του.

Παράλληλα, το θύμα στη μήνυσή του κάνει αναφορά και σε άλλα παιδιά, τα οποία δεχόταν σπίτι του ο γνωστός σκηνοθέτης.

Ο δικηγόρος του μηνυτή Γιάννης Βλάχος σε δηλώσεις του χαρακτήρισε ιδιαίτερα επικίνδυνα τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου προσώπου, επισημαίνοντας πως είναι πιθανόν να συνεχίζει ακόμα και τώρα τη δράση του.

Παράλληλα, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα, καταθέτοντας αναφορά και θέτοντας στη διάθεση των ανακριτικών αρχών τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου αλλά και τους εποπτευόμενους φορείς προκειμένου, όπως επισημαίνει, τα θύματα να μιλήσουν και οι θύτες να εντοπιστούν.

Η κ. Μενδώνη ζήτησε -και αυτή από την πλευρά της- να διερευνηθεί η υπόθεση των σεξουαλικών κακοποιήσεων σε βάθος από τη δικαιοσύνη. Η αναφορά της διαβιβάζεται αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να συσχετιστεί στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η Εισαγγελία της Αθήνας για σειρά καταγγελιών, ενώ τη Δευτέρα έχει κληθεί να εξεταστεί ως μάρτυρας και να καταθέσει ό,τι στοιχεία διαθέτει ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας. Η εξέταση του θα γίνει από τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο που έχει αναλάβει την έρευνα.

Παραμύθι: Το γαϊτανάκι της φιλίας, της Ανθής Παρασκευοπούλου