Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Νέα παρέμβαση Θεοδωρικάκου – Άδωνη υπέρ των 7 αστυνομικών εμπλεκόμενων στην φονική καταδίωξη στο Πέραμα

Την ικανοποίησή του για την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι χωρίς όρους οι επτά αστυνομικοί, οι οποίοι συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. 

Είναι η δεύτερη παρέμβαση του κ. Θεοδωρικάκου υπέρ των εφτά αστυνομικών που ευθύνονται για τηο θάνατο του 18χρονου Ρομά. Είχε προηγηθεί η «αυθόρμητη» και «συμβολική» επίσκεψη στους εφτά στη ΓΑΔΑ όπου κρατούνταν.

Απαντώντας του, με ανάρτηση-απάντηση στον λογαριασμό του υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης σημειώνει τα εξής:

«Κύριε Θεοδωρικάκο, οι 7 αστυνομικοί κατηγορούνται πλέον επίσημα για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Θα επιστρέψουν αύριο στην υπηρεσία τους; Θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, ναι ή όχι; #περαμα».

Επίσης,  ο Άδωνης Γεωργιάδης έδωσε δημόσια μπράβο στους δικαστές για την απόφση να αφεθούν ελεύθεροι οι εφτά. Ο κ. Γεωργιάδης είχε συγχαρεί  λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του νέου παιδιού, τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ για το έργο τους!!!

Αυτές οι δηλώσεις  – ωμές παρεμβάσεις των υπουργών στην υπόθεση δημιουργούν εύλογες ανησυχίες για τις χωρίς σκιές συγκάλυψης απαντήσεις που πρέπει να δοθούν. Και τι μήνυμα στέλνει στους αστυνομικούς; Πυροβολήστε κατά το δοκούν και εμείς θα σας στηρίζουμε;

vivlio mpelogiannis