Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Νέα πολιτική κατρακύλα δημοτικής αρχής Καισαριανής – Χρήστου Βοσκόπουλου

ℹ️  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 6/12/2019

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Δεκέμβρη, έπειτα από αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης Καισαριανής», με θέμα τη λειτουργία του Ν.Π. κοινωνικής πολιτικής του Δήμου (παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, κέντρο συμβουλευτικής ΑΜΕΑ) «Λ. Μανωλίδης».

ℹ️ Η πρόκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου κρίθηκε επιτακτική, λόγω της παντελούς έλλειψης επίσημης πληροφόρησης από τη δημοτική αρχή του κου Βοσκόπουλου, για τη λειτουργία του Ν.Π. και ειδικότερα για την πορεία επίλυσης του προβλήματος στέγασης 35 βρεφών, που από την αρχή της σχολικής χρονιάς δεν έχουν ακόμα βρει θέση στις δημοτικές δομές προσχολικής αγωγής.

Θυμίζουμε ότι από την έναρξη της θητείας του, ο κος Βοσκόπουλος επιδίωξε, σε αντίθεση με κάθε πολιτική αρχή και με την πρακτική όλων των διοικήσεων που προηγήθηκαν:

  • αρχικά να αποκλείσει τους εκπροσώπους όλων των άλλων δημοτικών παρατάξεων από το διοικητικό του «Λ. Μανωλίδης»
  • στη συνέχεια να αντικαταστήσει τους εκλεγμένους εκπροσώπους των φορέων (ΚΑΠΗ, γονείς παιδικών σταθμών και ΑμεΑ) με διορισμένα μέλη της παράταξής του
  • και πρόσφατα να προβεί σε διορισμό των εκπροσώπων και των λοιπών παρατάξεων!

Οι μεθοδεύσεις του αυτές, που καταδικάστηκαν από το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου και η άρνησή του να υλοποιήσει τη θέληση της πλειοψηφίας του, οδήγησαν στη μη συγκρότηση έως σήμερα νέου διοικητικού συμβουλίου στο Ν.Π. ( βλ. ΕΔΩ δελτίο τύπου της ΛΑ.ΣΥ.).

Ο ίδιος και τα στελέχη της διοίκησής του όλο το προηγούμενο διάστημα επιδόθηκαν, κατά την προσφιλή τους τακτική, σε συνειδητά ψεύδη και συκοφαντίες, σε εμπαιγμό και παραπληροφόρηση των γονέων και των εργαζόμενων για την κατάσταση και τα προβλήματα του Ν.Π., με αποκορύφωμα τις χυδαιότητες του αντιδημάρχου κοινωνικής πολιτικής κου Φασκιώτη, έξω από τον Α΄ Παιδικό Σταθμό στις 11/11/2019 (βλ. ΕΔΩ δελτίο τύπου της ΛΑ.ΣΥ).

Τελευταίο επεισόδιο στην πολιτική κατρακύλα της νέας δημοτικής αρχής, είναι η πρόσφατη συνέντευξη του κου Βοσκόπουλου στον τοπικό τύπο και οι παρεμφερείς σχετικές αναρτήσεις στο Facebook, όπου για άλλη μια φορά γίνεται το άσπρο μαύρο και αναπαράγονται τα γνωστά ψεύδη… ότι η απερχόμενη διοίκηση του Ν.Π. με πρόεδρο τον πρώην Δήμαρχο και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ηλία Σταμέλο αρνείται να παραιτηθεί…, ότι ως εκ τούτου ο κος Βοσκόπουλος αδυνατεί να υλοποιήσει τα σχέδιά του και οι δομές δεν μπορούν να λειτουργήσουν…, ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν είχε κάνει καμία ενέργεια για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με την έλλειψη εγκαταστάσεων για βρεφικό σταθμό κα.

✔️  Τι αποδείχθηκε κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου:

  • Πρώτον, ότι το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π. με Πρόεδρο τον Η. Σταμέλο, παρέμεινε και παραμένει υποχρεωτικά, σύμφωνα με το Άρθρο 240 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, μέχρι την εγκατάσταση νέου. Ότι η παραμονή και η ύπαρξη του, όχι μόνο δεν εμπόδισαν τη λειτουργία του «Λ. Μανωλίδης» αλλά εξασφάλισαν την ομαλή πορεία του ως σήμερα, τη μισθοδοσία του προσωπικού, την πληρωμή των προμηθευτών, την υπογραφή νέων συμβάσεων κλπ. Ότι η παραίτηση του, που ζήτησε δια του Τύπου(!) ο κος Βοσκόπουλος, θα δημιουργούσε κενό στη διοίκηση, θα ήταν ανεύθυνη και επικίνδυνη για τη συνέχιση του έργου του Ν.Π.
  • Ότι η Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 3 Οκτώβρη για τη συγκρότηση του νέου διοικητικού του «Λ. Μανωλίδης», που εξασφάλιζε κατά την πάγια πρακτική την εκπροσώπηση της αντιπολίτευσης και των φορέων που προβλέπει η συστατική πράξη του Ν.Π., απόφαση που υπερψηφίστηκε από το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης αλλά … δεν άρεσε στον κο Βοσκόπουλο, ουδέποτε απορρίφθηκε από την ελεγκτική αρχή της ΑΔΑ! Επομένως, νέο διοικητικό θα μπορούσε να έχει εγκατασταθεί στο Ν.Π. εδώ και μήνες! Aλλά ο κος Βοσκόπουλος αρνείται να υλοποιήσει την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αντ’ αυτού στις 12 Νοέμβρη επανέφερε το θέμα σε συνεδρίαση του ΔΣ. Και επειδή είχε την ίδια κατάληξη, προχώρησε σε παραποίηση της Απόφασής του(!), για να … βολέψει την πλειοψηφία που ήθελε να σχηματίσει.

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητήσαμε την άμεση διόρθωση της απόφασης στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και την υλοποίησή της, ώστε να τοποθετηθεί νέα διοίκηση στο Ν.Π. σύμφωνα με τη θέληση της πλειοψηφίας και όχι της μειοψηφίας του κου Βοσκόπουλου.

  • Σε σχέση με τη στέγαση των 35 βρεφών που έχουν μείνει ως σήμερα εκτός δομών: ο Δήμαρχος κος Βοσκόπουλος ανέφερε ότι πλέον βρέθηκε καινούργιος χώρος για τη στέγαση νέας δομής Βρεφικού Σταθμού (στις πρώην αποθήκες της UNICEF στην οδό Ανδρ. Δημητρίου) και ότι οι διαδικασίες για τη μίσθωση και διαμόρφωση του χώρου θα ξεκινήσουν άμεσα.

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» επιμείναμε στην ανάγκη, πέρα από την προφορική εισήγηση του Δημάρχου, να προχωρήσει η έγκριση του χώρου και των απαιτούμενων εργασιών από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και να παρουσιαστεί το πραγματικό χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης της πρότασης με δεδομένο ότι το πρόβλημα για τα παιδιά και τους γονείς παραμένει και είναι επιτακτικό.

  • Στην παρέμβαση του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ηλία Σταμέλου αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά ότι ο νυν Δήμαρχος είχε πλήρη γνώση του προβλήματος από τις 22 Ιούλη. Ότι ενημερώθηκε επίσημα από το Δ/Σ του «Λ.Μανωλίδη» αμέσως μετά την οριστικοποίηση των αιτήσεων για τοποθέτηση νηπίων και βρεφών στις δομές του Δήμου. Επίσης, ο κος Βοσκόπουλος, παρουσία… αντιλόγου, αναγκάστηκε να αναγνωρίσει ότι η απερχόμενη διοίκηση κάθε άλλο παρά έδειξε αδιαφορία για το θέμα. Ότι στις λίγες ημέρες μέχρι τη λήξη της θητείας της, προχώρησε σε διακήρυξη για τη μίσθωση νέου χώρου, σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού για την πρόβλεψη των δαπανών διαμόρφωσής του και έφτασε ένα βήμα πριν την ενοικίαση ενδεδειγμένου χώρου για το σκοπό αυτό, που τελικά δεν ευοδώθηκε όχι με υπαιτιότητά της.

Χαρακτηριστικό του ύφους και του πολιτικού λόγου του νέου Δημάρχου, είναι η επίκληση φασιστικής έμπνευσης επιχειρήματος περί «κόκκινου φασισμού», που προσβάλει την ίδια την Ιστορία της πόλης.

Η στάση του Δημάρχου για μια ακόμα φορά ήταν αλαζονική και απαξιωτική σε κάθε παρέμβαση που ήταν αντίθετη προς τη γνώμη του. Ιδιαίτερα απέναντι στους εκπροσώπους φορέων της πόλης (γονείς ΑμεΑ, γονείς από τη διοικούσα επιτροπή των παιδικών σταθμών, επιτροπή μελών του Α ΚΑΠΗ και εργαζόμενοι στο «Λ. Μανωλίδης»), τους οποίους αντιμετωπίζει ως εμπόδιο στην υλοποίηση της βαθιά αντιλαϊκής πολιτικής που εκφράζει.

Οι γονείς, οι δημότες χρήστες των ΚΑΠΗ και οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Η νέα Δημοτική Αρχή συνεχίζει την πάγια τακτική της -γνωστή κι από την προεκλογική περίοδο- να παραποιεί την αλήθεια. Στηρίζεται στο πιο αντιδραστικό νομικό “εργαλείο” που προώθησε η κυβέρνηση της ΝΔ, για τη λεγόμενη “κυβερνησιμότητα των δήμων” που παραβλέπει προκλητικά τη λαϊκή θέληση.

<| Πηγή |>