Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Νέα φασιστικό σόου των Χρυσαυγιτών στη Βουλή – Προηγήθηκε εκτός αιθούσης εξύβριση μουσουλμάνου βουλευτή

Ένταση σημειώθηκε στην ολομέλεια της Βουλής με πρωταγωνιστή τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό, ο οποίος εξύβρισε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με φράσεις όπως «λαμόγια», «ανθέλληνες» και «προδότες». Τη στιγμή που ο Γιάννης Λαγός αναφέρθηκε και στον ίδιο τον πρόεδρο της Βουλής λέγοντας υποτιμητικά ότι «έκλαιγε ο Βούτσης» για την επιστολή των Παμμακεδονικών Ενώσεων, λέγοντας ότι οι χρυσαυγίτες μπορούν να κυκλοφορούν στο δρόμο, να μιλούν και να ακούνε τους πολίτες, γιατί δεν είναι “λαμόγια” σαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και επιτέθηκε και στον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου λέγοντας ότι θα κάνει γενίτσαρους τα παιδιά, τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ δεν γινόταν παρά να αντιδράσουν στις συνεχείς ύβρεις.

Στον προεδρεύοντα Σπύρο Λυκούδη κατευθύνθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, ζητώντας του να λάβει μέτρα. Την ώρα που ο κ. Ξυδάκης ήταν όρθιος στην αίθουσα, χαρακτήρισε τον Γιάννη Λαγό «υπόδικο», «χιτλερόψυχο», «αρνητή της Δημοκρατίας». «Κάτσε κάτω ρε προδότη! Φύγε από δω ρε!», επέμεινε ο Γιάννης Λαγός.

Ο Σπύρος Λυκούδης κάλεσε τη φρουρά και διέκοψε τη συνεδρίαση, όταν ο Νίκος Ξυδάκης και ο Γιάννης Λαγός βρέθηκαν ανησυχητικά κοντά ο ένας στον άλλο.

Τη στάση της Χρυσής Αυγής καταδίκασε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης που τόνισε: «Καταδικάζουμε την ενέργεια του βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Είναι κλιμάκωση της στάσης της Χρυσής Αυγής απέναντι στο λαό και με αυτή τη γραμμή την εγκληματική. Είναι μια εγκληματική οργάνωση και πρέπει να τελειώσει η δίκη και να καταδικαστούν, γιατί είναι εγκληματίες με πολλές τέτοιες πράξεις τις οποίες έχουν κάνει στο παρελθόν και δεν μπορεί να υπάρχει κανείς συμψηφισμός ή καμία ανοχή απέναντί της. Πρέπει ο λαός να την απομονώσει».

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης πήρε το λόγο και ανακοίνωσε ότι το θέμα παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής όπως επίσης θα εξετασθεί το μέτρο της αποβολής της ΧΑ από τις συνεδριάσεις

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Βουλής, αποκάλυψε ένα ακόμη επεισόδιο που διαδραματίστηκε προ ολίγων ωρών, όταν η σύζυγος στελέχους της ΧΑ, μέσα στην Βουλή, παίρνοντας τα παιδιά της από τον παιδικό σταθμό, εξύβρισε κατά τον χειρότερο τρόπο, και με απίστευτες ύβρεις, παρόντων πολλών ανθρώπων, τον βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Βούτσης, το επεισόδιο αυτό, δεν έγινε γνωστό, «η Δημοκρατία λειτουργεί με τρόπο παιδαγωγικό, αποτρεπτικό και ανεκτικό αλλά ταυτοχρόνως και αυστηρό», δεδομένου ότι η κυρία αναγνώρισε την ευθύνη της και ζήτησε συγγνώμη ενώ ο ίδιος ο κ. Ζεϊμπέκ αποδέχθηκε τη συγγνώμη της.

«Αν αυτά συμβαίνουν εδώ μέσα, που είμαστε πολλαπλώς προστατευμένοι -όχι μόνο με ασυλίες- τι συμβαίνει έξω και τι θα συμβεί, αν από δω φύγει το σήμα ότι δεν πειράζει και λέμε μια κουβέντα παραπάνω. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να γίνονται αυτά μέσα στην κοινωνία και στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα προσφυγικά κέντρα. Αυτή η απόλυτα συνειδητή υπονόμευση των σχέσεων της χώρας ώστε να οδηγηθούμε σε εκρηκτικές καταστάσεις και να ανατροφοδοτείται η ένταση, πρέπει να σταματήσει. Και πρέπει να σταματήσει από εδώ μέσα. Και πρέπει να είμαστε όλοι σύμφωνοι σε αυτή την εξέλιξη», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής.

«Εμείς, όπως οφείλουμε τους δίνουμε το περιθώριο, εκείνοι όμως κάθε φορά που πιάνουν μικρόφωνο -ενδεχομένως γιατί θεωρούν ότι έρχονται σε επαφή με άλλα ακραία στοιχεία ή διχοτομούν άλλες παρατάξεις που αμφιταλαντεύονται σε αυτή τη φάση, είναι δικαίωμά τους- εκφράζουν λόγο μίσους και δεν θα το ανεχθούμε. Αυτό το μήνυμα πρέπει να φύγει από δω μέσα» κατέληξε ο κ. Βούτσης.