Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Νέου τύπου ακραία φαινόμενα» η νέα δικαιολογία για τις φωτιές

«Νέου τύπου ακραία φαινόμενα», η νέου τύπου δικαιολογία που εμφάνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου προφανώς για να καλύψει τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού και τις ολοφάνερες ελλείψεις στο σχεδιασμό πυροπροστασίας με αποτέλεσμα να είναι πολυήμερες οι πυρκαγιές με καταστροφικά αποτελέσματα.

Είμαστε ενώπιον «νέου τύπου ακραίων φαινομένων» απάντησε σε ερώτηση γιατί καίει επί 4 μέρες η πυρκαγιά στα Βίλλια όταν υπάρχει άπνοια, δεν υπάρχει καύσωνας και δεν υπάρχει δεύτερη μεγάλη πυρκαγιά. Αναγκάστηκε ωστόσο να παραδεχθεί ότι για δεκαετίες δεν έγιναν παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν διότι είναι ολοφάνερη η απουσία δασικών δρόμων και αντιπυρικών εκτάσεων.

Σε ερώτηση ποια συγκεκριμένα είναι τα λάθη που έχει αναγνωρίσει η κυβέρνηση και αν έχει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απάντησε ότι τώρα είναι η ώρα της μάχης με τις πυρκαγιές.

Για την πανδημία έγινε για πολλοστή φορά επίκληση στην ατομική ευθύνη με τον Γ. Οικονόμου να δηλώνει πως απαιτείται «η μέγιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους» καλώντας όσους επιστρέφουν από διακοπές να κάνουν τεστ.

Για το Αφγανιστάν και το ενδεχόμενο ενός νέου κύματος προσφύγων έδειξε προς την Τουρκία και δήλωσε ότι «είναι σε εγρήγορση οι δυνάμεις αποτροπής για να μην υπάρξει εργαλειοποίηση του οποιουδήποτε ζητήματος».

Πηγή: 902.gr

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων