Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Νέο βιβλίο για το Μάρκο με υπογραφή Συριανή

Την υπογραφή του Συριανού εκπαιδευτικού Δημήτρη Β. Βαρθαλίτη φέρει το νέο δίτομο βιβλίο «Μάρκος Βαμβακάρης, Από τον Μύθο στην Ιστορία, 1600-2017».
Το δύο τόμων έργο του συντοπίτη του Πατριάρχη του ρεμπέτικου τραγουδιού είναι καρπός εικοσαετούς έρευνας και περιλαμβάνει νέες μαρτυρίες, που δημοσιεύονται για πρώτη φορά και αναφέρονται σε πρόσωπα που γνώρισε ο Μάρκος, σε πρόσωπα που συναναστράφηκε, σε καταστάσεις που βίωσε, σε γεγονότα, τόπους που έζησε, τόπους που έπαιξε, αλλά και μια λεπτομερής καταγραφή του γενεαλογικού δέντρου της οικογένειάς του. Το 1368 σελίδων έργο κυκλοφορεί απ’ τις εκδόσεις «Εκπαιδευτήρια Άγιος Παύλος» και θα παρουσιαστεί στο café IANOS (Σταδίου 24) την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017, στις 7 μ.μ.

Θα μιλήσουν ο Παναγιώτης Κουνάδης, ερευνητής και μελετητής του ελληνικού τραγουδιού, η Ευαγγελινή Γλυνού, ιστορικός- αρχαιολόγος, η Σγουρή Β. Γεωργιάδη, εκπαιδευτικός-συγγραφέας, ο Μιχάλης Ζουλουφός, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Σύρου- Ερμούπολης, η Σίσυ Παπαθανασίου, ιστορικός, θεατρολόγος και καλλιτεχνική διευθύντρια του θεατρικού Φεστιβάλ «Αναλόγιο» και η Γιάννα Γιαννουλοπούλου, καθηγήτρια Γλωσσολογίας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Θα παρευρεθούν και θα χαιρετίσουν οι γιοί του Μάρκου, Στέλιος Βαμβακάρης και Δομένικος Βαμβακάρης. Αποσπάσματα απ’ το έργο θα διαβάσει ο ηθοποιός Αλέξανδρος Ιορδανίδης.

Τραγούδια του Μάρκου θα παίξουν και θα τραγουδήσουν οι μουσικοί του Τρίο Κατάρα, Κωστής Κωστάκης, Παναγιώτης Διαμάντης και Σωτήρης Λέτσιος.