Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Νέο κόμμα «κατά του κομμουνισμού» ίδρυσε ο χουντικός Μπολσονάρο

Κλιμακώνει το αντικομμουνιστικό του μένος ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο, ο οποίος ίδρυσε νέο κόμμα, με έναν από τους πρωταρχικούς του στόχους την καταπολέμηση του κομμουνισμού!

Το κόμμα του, η «Συμμαχία για τη Βραζιλία», έχει στόχο να πολεμήσει κατά «του κομμουνισμού, της παγκοσμιοποίησης και οποιασδήποτε ιδεολογίας αντίκειται στη φυσική τάξη», δήλωσε ο ίδιος ο Μπολσονάρο στη διάρκεια εκδήλωσης στην Μπραζίλια.

Ο πρώην λοχαγός της χούντας σκοπεύει να ηγείται του κόμματος μαζί με έναν από τους γιους του, τον Φλάβιο, ο οποίος είναι γερουσιαστής.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος αποχώρησε πρόσφατα από το κόμμα του, το «Σοσιαλιστικό Φιλελεύθερο Κόμμα» (PSL), έπειτα από μια «διαμάχη» για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας.

Για να συμμετάσχει σε εκλογές το νέο κόμμα πρέπει να συγκεντρώσει 500.000 υπογραφές σε τουλάχιστον εννέα από τις 26 πολιτείες της Βραζιλίας.

Το πρόγραμμα του νέου κόμματος αναφέρει ότι «αναγνωρίζει τη θέση του Θεού στη ζωή, την ιστορία και την ψυχή του λαού της Βραζιλίας» και στηρίζει το δικαίωμα στην οπλοκατοχή.

Πηγή: 902.gr