Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Νέο μόνιμο κολαστήριο προσφύγων και μεταναστών ετοιμάζει η κυβέρνηση στη Λέσβο

Νέο μόνιμο κολαστήριο προσφύγων και μεταναστών ετοιμάζει η κυβέρνηση στη Λέσβο σε συνεργασία με την ΕΕ, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που δήλωσε από τη ΔΕΘ πως «θα υπάρχει ένα μόνιμο ΚΥΤ» στο νησί. Μονιμοποιείται ο εγκλωβισμός ανθρώπων και η μετατροπή νησιών σε φυλακές της ΕΕ.

Για μια ακόμα μέρα στη Λέσβο πρόσφυγες και μετανάστες είναι στο δρόμο, ενώ σε χώρο που είναι πλήρως εκτεθειμένος στήνονται σκηνές η μία δίπλα στην άλλη για να στοιβαχτούν οι πάνω από 12.000 άνθρωποι όλων των ηλικιών. Αυτό το νέο καταυλισμό που στήνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον εμφάνισε σαν «υποδειγματικό» και πως είναι «προσωρινός» μέχρι να γίνει το νέο μόνιμο ΚΥΤ. Επίσης ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι έχουν βρεθεί «δεκάδες θετικοί» στο κορονοϊό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα απαγορεύθηκε η πρόσβαση των δημοσιογράφων και των τηλεοπτικών συνεργείων στο χώρο που στήνονται οι σκηνές. Το γεγονός προκαλεί σοβαρά ερωτήματα για τη σκοπιμότητα αυτής της απαγόρευσης.

Στη Λέσβο βρίσκονται ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σε δηλώσεις ο Ν. Μηταράκης ανέφερε πως «συνεχίζεται ομαλά η είσοδος αιτούντων άσυλο στο νέο καταυλισμό, στον οποίο βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία τόσο οι υγειονομικές μονάδες όσο και οι υπηρεσίες ασύλου» και ότι υπάρχει τροφοδοσία με φαγητό και νερό «τόσο σε αυτούς που είναι μέσα στον καταυλισμό όσο και σε αυτούς που δυστυχώς είναι έξω από αυτόν».

«Πολύ καλές και πολύ υγιεινές» χαρακτήρισε τις νέες εγκαταστάσεις ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ανέφερε ότι «απευθύνει προειδοποίηση προς όλους εκείνους που νομίζουν ότι μπορούν στην ελληνική δημοκρατία να προκαλούν προβλήματα» και πως «δεν θα ανεχθούμε το παραμικρό, αυτούς οι οποίοι παρακινούν και κινητοποιούν τους μετανάστες να μην προσέλθουν, τους προειδοποιώ ότι θα υπάρξουν κυρώσεις και συνέπειες».

Πηγή: 902.gr