Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Νέο «πακέτο» μέτρων ατομικής ευθύνης θα ανακοινώσει αύριο ο Κυρ. Μητσοτάκης

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπως ανακοίνωσε ο ίδιος κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Τα μέτρα θα είναι για έναν μήνα όπως είπε, και χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες το στίγμα έχει ήδη δοθεί και από την προχτεσινή ενημέρωση (Τσιόδρα, Χαρδαλιά) : Ατομική ευθύνη και περιοριστικά μέτρα. Επισήμανε ότι «στόχος μας παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown για αυτό και θα προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών. Μια πολιτική η οποία όμως πρέπει να εφαρμοστεί με τρόπο απόλυτο» πρόσθεσε.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την έλλειψη μέτρων εκ μέρους της κυβέρνησης για την προστασία της δημόσιας υγείας, επανέλαβε την επωδό της «ατομικής ευθύνης» καλώντας τους πολίτες να εφαρμόζουν τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρωθυπουργός: «Είναι σαφές επίσης ότι θα ενισχύσουμε, το έχουμε ήδη κάνει, τους ελέγχους σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Ελληνική Αστυνομία, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Νομίζω ότι τα όσα είπε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας την Τρίτη για την ατομική μας ευθύνη και τους κανόνες ως παιδεία άσκησης της προσωπικής μας ελευθερίας είναι καταλυτικά. Σε αυτό το πεδίο και σε αυτή την κατεύθυνση θα επιμείνουμε ενημερώνοντας, πείθοντας, ελέγχοντας.

Είναι σημαντικό για ακόμα μια φορά να γίνει κατανοητό ότι οι μικρές υποχωρήσεις για μικρό διάστημα μπορούν να φέρουν μεγάλα αποτελέσματα για μεγάλο χρόνο».

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι οι περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Ροδόπης περνούν στο «επίπεδο 4» και θα ισχύσουν τα μέτρα για τις περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο», με λειτουργία των σχολείων και του λιανεμπορίου.

gigien3