Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Νέο σπίτι φιλίας Κούβας-Αργεντινής έξω από το Μπουένος Άιρες

Ένας νέος χώρος υπέρ της κουβανικής επανάστασης άνθισε σήμερα στο προάστιο Avellaneda (Αβεγιανέδα) του Μπουένος Άιρες στημένος από το Movimiento Argentino de Solidaridad con Cuba (Αργεντίνικο Κίνημα Αλληλεγγύης με την Κούβα MasCuba).

MAS Cuba

Πρόκειται για το 41ο σπίτι αλληλεγγύης στο νησί της επανάστασης και σε άλλες χώρες του κόσμου που αγωνίζονται για την κοινωνική δικαιοσύνη, την ισότητα και την εθνική κυριαρχία-αυτοδιάθεση, σε μια εκδήλωση όπου προέδρευσε ο πρέσβης της Κούβας στην Αργεντινή, Pedro Pablo Prada, όπου παρέστησαν εκπρόσωποι από διαφορετικά κράτη.

«Αυτό το σπίτι -αφιερωμένο στην Κούβα, που στεγάζει όλες τις σημαίες της Λατινικής Αμερικής, είναι ένας τόπος συνάντησης των λαών», δήλωσε ο διπλωμάτης εγκαινιάζοντας το πολιτικο-πολιτιστικό σπίτι, ενώ επαίνεσε το σημαντικό έργο που επιτελεί το κίνημα MasCuba εδώ και πολλά χρόνια στην υποστήριξη της Επανάστασης.
Αφού υπογράμμισε τη σημαντική παρουσία νέων που συνοδεύουν τέτοιες πρωτοβουλίες, ο Prada επεσήμανε ότι ο ιστορικός ηγέτης Φιντέλ Κάστρο «μας έμαθε να πιστεύουμε και να σκεφτόμαστε ότι όποιος δεν ήταν ικανός να αγωνιστεί για τους άλλους δεν θα ήταν ποτέ ικανός να το κάνει για τον εαυτό του».
«Όταν αγωνίζεστε για τους άλλους -αλληλέγγυοι στην Κούβα, την Κολομβία, τη Βενεζουέλα ή τη Βολιβία και σε τόσες χώρες στην περιοχή, το κάνετε επίσης για την Αργεντινή και αυτό είναι εξαιρετικό, γιατί οι λαοί κατανοούν ο ένας τον άλλον καλύτερα γνωρίζοντας ποιες είναι οι ανάγκες μας», συμπλήρωσε.

Ανάμεσα στις σημαίες Αργεντινής, Κούβας, Βολιβίας, Βενεζουέλας, Περού και κάτω από το σύνθημα Solo la unidad de nuestros pueblos nos hará libre (μόνο η ενότητα των λαών μας θα μας ελευθερώσει), εγκαινιάστηκε ο νέος χώρος που παίρνει το όνομα του πρωτοπόρου της Θεολογίας της Απελευθέρωσης Κολομβιανού καθολικού ιερέα Camilo Torres Restrepo (Καμίλο Τόρες Ρεστρέπο).

MAS Cuba Casa Diego

Μέρες πολλές, χέρια αδερφωμένα δούλεψαν για να δώσουν ζωή σε αυτό το νέο παράρτημα, στους τοίχους του οποίου δεσπόζει μια τοιχογραφία με μια εικόνα των αλληλένδετων σημαιών της Αργεντινής και της Κούβας, με τα πρόσωπα του Φιντέλ και του μεγάλου ειδώλου Ντιέγκο Μαραντόνα.

Το MasCuba έχει πολλά τέτοια σπίτια από το Μπουένος Άιρες μέχρι την Παταγονία, χώρους όπου τα μέλη του υπερασπίζονται την κουβανική σοσιαλιστική επαναστατική διαδικασία και τον αγώνα των χωρών της Μεγάλης Πατρίδας.

Πηγή: Prensa-latina.cu