Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Νίκαια: Το Μετέωρο ΒΗΜΑ – Έκθεση Σκίτσων για το Προσφυγικό

Πολιτιστικός Χώρος “Μάνος Λοίζος”

26 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου

 

Η μεγάλη έκθεση σκίτσων για το προσφυγικό, με τίτλο «Μετέωρο Βήμα», που ξεκίνησε από την Ρόδο, στις 7 Μαρτίου 2016 και εγκαινιάστηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κύριο Προκόπη Παυλόπουλο , συνεχίζει το ταξίδι της, και μετά την Κω την Λέρο, το Αγαθονήσι και την Αθήνα, “κατηφορίζει” στην Κοκκινιά, την πόλη του Γιάννη Καλαϊτζή στη μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένη. Η έκθεση μας έχει αγκαλιαστεί από χιλιάδες επισκέπτες και συνεχίζουμε φιλοδοξώντας να μοιραστούμε τις σκέψεις μας με ακόμη περισσότερους.

28 Έλληνες γελοιογράφοι, με 120 έργα, χρησιμοποιώντας την παγκόσμια γλώσσα και δύναμη του σκίτσου, της εικόνας και της σάτιρας, ανοίγουν διάλογο για το μεγάλο θέμα του προσφυγικού, καταθέτουν τις απόψεις τους και στέλνουν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού.

Από την Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη μέχρι και την Κυριακή 2 Οκτώβρη η έκθεση που συνδιοργανώνεται από από την Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την ΕΣΗΕΑ και τον Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι.  Ρέντη,θα βρίσκεται στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Νίκαιας “Μάνος Λοΐζος” στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης του Δήμου για τη μικρασιατική Καταστροφή.