Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube

Ναζιστικού τύπου απογραφή των Ρομά από τον Σαλβίνι: «Δυστυχώς τους Ιταλούς Ρομά πρέπει να τους κρατήσουμε»

Την άρνηση να δεχτεί τους πρόσφυγες, ακολούθησε μια ναζιστικού τύπου ανακοίνωση του Ματτέο Σαλβίνι, υπουργού Εσωτερικών της κυβέρνησης Κόντε. Ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε απογραφή των Ρομά που ζουν στην Ιταλία.

Ο γραμματέας της Λέγκα ζήτησε από τους συνεργάτες στο υπουργείο του, να του ετοιμάσουν «φάκελο για τους Ρομά», ώστε «να εξακριβωθεί πόσοι είναι σε ολόκληρη την Ιταλία».

Πρόκειται ουσιαστικά για μια απογραφή, η οποία, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, θα οδηγήσει σε συγκεκριμένη λήψη πρωτοβουλιών. «Οι αλλοδαποί χωρίς άδεια παραμονής θα πρέπει να απελαθούν με διακρατικές συμφωνίες. Δυστυχώς, όμως, τους Ιταλούς Ρομά πρέπει να τους κρατήσουμε εδώ», κατέληξε ο Ματέο Σαλβίνι.

Ο λόγος της Λέγκας του Βορά έχει ταυτιστεί με το ρατσιστικό δηλητήριο απέναντι στους μετανάστες και στους Ρομά και με την συμμετοχή της στην κυβέρνηση, μετανάστες και Ρομά έρχονται αντιμέτωποι με το ρατσιστικό πρόσωπο της κυβέρνησης Κόντε.

Είναι ο Σαλβίνι που απευθυνόμενος στους μετανάστες δήλωσε: «Εμείς ορίζουμε το σπίτι μας, οι ωραίοι καιροί για εσάς τελείωσαν στα αλήθεια, καταλάβατε;».

Τι να περιμένει κανείς απ’ αυτούς που προάγουν το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία, το φασισμό και την ξενοφοβία;

Οι ενώσεις των Ρομά και Σίντι απαντούν στον Ματτέο Σαλβίνι ότι η απογραφή βάσει της εθνότητας απαγορεύεται

Οι ιταλικές ενώσεις των Ρομά και Σίντι απάντησαν στον υπουργό Εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι ότι η νομοθεσία της χώρας απαγορεύει τη διεξαγωγή απογραφής βάσει της εθνότητας.

«Υπάρχουν ήδη στοιχεία για το ποίος ζει σε επίσημους και μη χώρους διαμονής και οι λίγοι Ρομά χωρίς άδεια παραμονής δεν διαθέτουν υπηκοότητα, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορούν να απελαθούν», προσθέτουν οι οργανώσεις.

Στην απάντηση αυτή στον γραμματέα της Λέγκα και υπουργό Εσωτερικών, υπενθυμίζεται ότι «πολλοί Ιταλοί Ρομά βρίσκονται στην χώρα εδώ και πάνω από πενήντα χρόνια, και άρα, είναι πιο Ιταλοί από πολλούς άλλους πολίτες».

Μετάβαση στο περιεχόμενο