Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ναζιστικό ξεκατίνιασμα: Εκατέρωθεν αιχμές μεταξύ Χρυσής Αυγής και ευρωβουλευτή Συναδινού

Το ναζιστικό «ξεκατίνιασμα» κάθε φορά που ένα στέλεχος της Χρυσής Αυγής αποχωρεί από την εγκληματική-φασιστική οργάνωση συνεχίζεται. Αυτή τη φορά, ήταν σειρά του ευρωβουλευτή και πρώην αξιωματικού Ελευθέριου Συναδινού να αποχωρήσει και να ανεξαρτητοποιηθεί, αφήνοντας αιχμές για τη λειτουργία του ναζιστικού κόμματος.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Συναδινός αναφέρει μεταξύ άλλων πως «Προς λύπη μου διαπίστωσα ότι εντός του κινήματος δημιουργήθηκε σταδιακά ένας στενός κύκλος άεργων προσώπων, με μηδενική προθυμία να αναλάβουν έστω και την ελάχιστη πρωτοβουλία να ανταποκριθούν στον παλμό ενός πένητος λαού και μιας εθνικά εξευτελισμένης χώρας» ενώ προσθέτει ότι «ποτέ έως σήμερα δε δέχτηκα να συμβιβαστώ ή και να δεχτώ εκπτώσεις σε θέματα που αφορούσαν στην ηθική μου, στα πιστεύω μου και στην αξιοπρέπεια μου».

Όπως συνέβη και στις περιπτώσεις άλλων στελεχών της Χρυσής Αυγής που αποχώρησαν (π.χ. Μίχος), έτσι και εδώ η ναζιστική οργάνωση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία «καταδικάζει την κίνηση ανεξαρτητοποίησης» του Συναδινού και τον καλεί άμεσα να παραδώσει την έδρα, αλλά και να «τακτοποιήσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς το κόμμα». 

Να σημειωθεί ότι μια σειρά πρώην βουλευτών της οργάνωσης έχουν αποχωρήσει (Μπούκουρας, Αλεξόπουλος, Μίχος, Κουκούτσης, Γαλέος), ενώ μόνο τυχαία δε μπορεί να θεωρηθεί και η πρόσφατη αποχώρηση του Ελ. Συναδινού σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία αναμένεται να βγει η απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.  

Χρυσή Αυγή: Όταν «αλληλομαχαιρώνονται» οι φασίστες…