Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ναζιστικό παραλήρημα από τον πρόεδρο της Ουκρανικής βουλής: «Ο Χίτλερ ήταν μεγάλος δημοκράτης»

Θέλει ο νεοναζί να κρυφτεί, αλλά η χαρά δεν τον άφησε. Ως «μεγάλο δημοκράτη» που τη δεκαετία του ’30 εφάρμοσε την… «άμεση δημοκρατία» χαρακτήρισε τον Αδόλφο Χίτλερ ο πρόεδρος της Βερκχόβνα Ράντα (Ουκρανικό Κοινοβούλιο, γνωστό ως Ανώτατο Συμβούλιο) Αντρέι Παρούμπι κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής στο κανάλι ICTV. 

Γνωστό φασιστοειδές της ουκρανικής πολιτικής, ο Παρούμπι αναδείχθηκε στα ηγετικά κλιμάκια της ακροδεξιάς ελίτ του Κιέβου κατά την περίοδο των γεγονότων της πλατείας Μεϊντάν και την ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης της Ουκρανίας. Πρόκειται για άτομο με ανοιχτά εκπεφρασμένες φιλοναζιστικές απόψεις και απολογητή του φασίστα και συνεργάτη των Ναζί Στεπάν Μπαντέρα. 

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΚΚ της Ουκρανίας το οποίο σε ανακοίνωση του ζητά την απομάκρυνση του Παρούμπι από τη θέση του προέδρου της Βουλής. Απευθυνόμενο στα κόμματα του Ουκρανικού Κοινοβουλίου, αλλά και στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Συμβούλιο Ευρώπης), το Κομμουνιστικό Κόμμα τους ζητά να πάρουν θέση ενάντια σε τέτοιου είδους απαράδεκτες δηλώσεις εξύμνησης του φασισμού και του ναζισμού.

Σε δήλωση του, ο γενικός γραμματέας του ΚΚ Ουκρανίας Πέτρο Σιμονένκο καταγγέλει την φασιστική κυβέρνηση της χώρας, σημειώνοντας ότι «η πραγματική απειλή για την Ουκρανία είναι η ύπαρξη αυτού του καθεστώτος του Ποροσένκο, του Παρούμπι, του Τουρχίνοφ και των διαφόρων εθνικιστικών-φασιστικών κομμάτων που στηρίζουν την πολιτική του χιτλερισμού». Ταυτόχρονα, ζητά την καθαίρεση του Παρούμπι και την απόδοση σε αυτόν νομικών ευθυνών για προπαγάνδιση της ναζιστικής ιδεολογίας.

Και δύο φωτογραφίες-μπόνους του φασίστα Αντ. Παρούμπι με αξιωματούχους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, των «συμμαχικών» ιμπεριαλιστικών οργανώσεων που συμμετέχει η χώρας μας…

Με τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γ.Στόλντενμπερ στο Κίεβο...

Με τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γ.Στόλντενμπερ στο Κίεβο…

Με τον Μάρτιν Σουλτς...

Με τον Μάρτιν Σουλτς…

Μετάβαση στο περιεχόμενο