Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΝΑΚΜΠΑ: Η ιστορία της Παλαιστίνης 1799 – έως σήμερα — ντοκιμαντέρ σε τέσσερα μέρη

Η Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα τιμώντας την 72η  θλιβερή επέτειο της Nakba (καταστροφής) τον Μάη του 2020, παρουσίασε το ντοκιμαντέρ «Al Nakba» της  Rawan Damen.

ΝΑΚΜΠΑ – Yawm an-Nakba: 72 Χρόνια έγκλημα διαρκείας

Το ντοκιμαντέρ «Η ιστορία της Παλαιστίνης 1799 – έως σήμερα» είναι χωρισμένο σε 4 μέρη. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε (υπάρχει μόνο με ξενόγλωσσους _αγγλικούς κλπ υπότιτλους, αλλά αρκούν και οι εικόνες): Ο τότε Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης, Marwan Toubassi, ευχαρίστησε τη σκηνοθέτιδα, “η οποία έδωσε την άδεια να παρουσιαστεί το ντοκιμαντέρ της”.Ατέχνως info

🤔  Η σκηνοθέτης και σύμβουλος μέσων ενημέρωσης Rawan Aldamen _επίσης διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Stream Media Consultancy, τις τελευταίες δύο δεκαετίες έκανε ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικά προγράμματα και ειδικεύτηκε στην διαδικτυακή αφήγηση.

Δημοφιλής στα αστικά ΜΜΕ με παραγωγές 30+ ώρες τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ που έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης της βραβευμένης Al-Nakba.

Η Rawan εργάστηκε ως ανώτερη παραγωγός στο Al Jazeera Media Network για 10 χρόνια, ίδρυσε και ηγήθηκε του έργου Palestine Remix, του μεγαλύτερου οπτικού διαδραστικού ιστότοπου που εστιάζει στην Παλαιστίνη. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις επικοινωνίες από το Πανεπιστήμιο του Λιντς. Το 2015, έλαβε το βραβείο Media Creativity Award από το Arab Thought Foundation στη Βηρυτό.

Περιηγηθείτε στα video 🎥  κρατήστε εικόνες

Ακολουθήστε το Ατέχνως σε
Google News, Facebook _ Twitter

 

Μοιραστείτε το: