Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

(Ν)ΑΡουραίοι του οπορτουνισμού…

Γράφει ο Νίκος Μόττας //

Με αφορμή το 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ που ξεκινά σήμερα στο Στόμιο της Λάρισας, τα θλιβερά απομεινάρια του οπορτουνισμού (λέγε με ΝΑΡ) έδειξαν για άλλη μια φορά την αντι-ΚΚΕ εμπάθεια τους.

Σε ανακοίνωση της πριν πέντε ημέρες, η νεολαία του ΝΑΡ (νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση), επιχείρησε να συκοφαντήσει το Αντιιμπεριαλιστικό διήμερο κάνοντας λόγο για… «συνδιοργάνωση» του με την Περιφέρεια Θεσσαλίας!!

Από τι ενοχλήθηκαν οι «φωστήρες» της νΚΑ; Από διευκολύνσεις σε υποδομές και χώρους που η ΚΝΕ – η ιστορικότερη και μαζικότερη οργάνωση πολιτικής νεολαίας στη χώρα με παρουσία 52 χρόνων – κατάφερε να αποσπάσει από την Περιφέρεια και τις τοπικές αρχές για τη διεξαγωγή του Διημέρου. Διευκολύνσεις που – σημειωτέον – είναι αναγκαίες για την ορθή τήρηση βασικών υγειονομικών παραμέτρων εξαιτίας της πανδημίας.

Επ’ αυτού, επιτρέψτε μας τρία σχόλια:

1ον, απάντηση στις αθλιότητες της νεολαίας του ΝΑΡ τη δίνουν οι σημερινές εικόνες, με τα αντιιμπεριαλιστικού περιεχομένου γιγαντοπανό της ΚΝΕ που αναρτήθηκαν σε κτίρια της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δημαρχείου Λάρισας και του Πανεπιστημίου.

2ον, το βασικό ερώτημα που τίθεται είναι σε τι αποσκοπεί η επίθεση της νΚΑ στο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο και την ΚΝΕ; Είναι, αν μη τι άλλο, απορίας άξιο γιατί επέλεξαν να ταυτιστούν με μια σειρά αντιδραστικές φωνές (εκπρόσωπος των φασιστών στο Περιφ. Συμβούλιο Θεσσαλίας, κυβερνητικές εφημερίδες και σάιτ, δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, κλπ.) που βγήκαν στα κεραμίδια ενάντια στο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο; Και όλα αυτά – υπενθυμίζουμε – λίγες μόλις μέρες μετά την ψήφιση του κατάπτυστου νόμου για τις διαδηλώσεις που στοχοποιεί και επιχειρεί να βάλει στο γύψο το εργατικό-λαϊκό κίνημα.

3ον, δεν προκαλεί καμία εντύπωση η αντι-ΚΚΕ εμπάθεια των οπορτουνιστών. Ποιος ξεχνά, για παράδειγμα, την προβοκατόρικη, επαίσχυντη προεκλογική αφίσα των ΑΝΤΑΡΣΥΑ/ΝΑΡ πριν από ένα χρόνο;

Αυτό είναι το αποτέλεσμα στο οποίο οδηγούνται όσοι, κραδαίνοντας την σημαία του τυχοδιωκτισμού, έχουν πάρει οριστικό και αμετάκλητο διαζύγιο από το μαρξισμό-λενινισμό. Όσοι, έχοντας κάνει κυριολεκτικά λάστιχο τη λενινιστική θεωρία του ιμπεριαλισμού, πουλάνε κούφιο «αντιεθνικισμό» και «αντιιμπεριαλισμό», συγκαλύπτοντας τις αμερικανονατοϊκές επιδιώξεις στα ελληνοτουρκικά.

Έκαστος εφ’ω ετάχθη. Γι’ αυτούς που κινητήριος δύναμη της πολιτικής τους ύπαρξης ήταν και είναι να μοιράζουν στο λαό αυταπάτες περί «μεταβατικών προγραμμάτων» και «φιλολαϊκής» διαχείρισης του καπιταλιστικού συστήματος, ένας και μόνο ρόλος τους αρμόζει: Αυτός της ουράς της αστικής τάξης.

____________________________________________________________________________

Νίκος Μόττας Γεννήθηκε το 1984 στη Θεσσαλονίκη. Είναι υποψήφιος διδάκτορας (Phd) Πολιτικής Επιστήμης, Διεθνών Σχέσεων και Ιστορίας. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Westminster του Λονδίνου και είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων (Master of Arts) στις διπλωματικές σπουδές (Παρίσι) και στις διεθνείς διπλωματικές σχέσεις (Πανεπιστήμιο Τελ Αβίβ). Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνόφωνα και ξενόγλωσσα μέσα.