Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΝΑΤΟ: Βρείτε τα μόνοι σας με την Τουρκία για το Αιγαίο

Ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, λίγο πριν τις συναντήσεις που θα έχει στην Τουρκίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο Anadolu, ξεκαθάρισε ότι το ΝΑΤΟ δε θα εμπλακεί ή διαμεσολαβήσει στην επίλυση διαφωνιών μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας στο Αιγαίο.

«Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι δύο πολύτιμοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, από το 1952. Και οι δύο συμβάλλουν στην συλλογική μας άμυνα. Αναμένω ότι οι διαφωνίες που παρουσιάζονται σε ορισμένα θέματα να επιλύονται μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδος στο πλαίσιο των καλών σχέσεων.

Στο πλαίσιο αυτό χαιρετίζω ότι οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών είχαν πρόσφατα μια τηλεφωνική επικοινωνία και ότι συμφώνησαν να επιλύσουν αυτές τις διαφορές μέσω του διαλόγου».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν το ΝΑΤΟ προβλέπει να αναλάβει κάποιο ρόλο είπε: «Όχι δεν τίθεται θέμα για το ΝΑΤΟ. Είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπισθεί μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας” συμπλήρωσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Αυτά τη στιγμή που η κυβέρνηση (όπως και η ΝΔ) συστηματικά προβάλλει το επιχείρημα ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, η συμμαχία με τις ΗΠΑ, οι βάσεις, μας παρέχουν ασφάλεια και εγγυώνται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.