Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ναυάγιο ανοιχτά της Χίου: Δύο παιδιά νεκρά και δύο γυναίκες – Δύο αγνοούμενοι

Δύο παιδιά 4 και 11 ετών και δύο γυναίκες 25 και 28 ετών, από τη Σομαλία είναι τα θύματα του χθεσινού ναυαγίου ανοικτά της Χίου, ενώ υπάρχουν και δύο αγνοούμενοι.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι περισσότεροι διασωθέντες είπαν ότι στη βάρκα επέβαιναν 27 άτομα και ότι ο αγνοούμενος είναι ένας άνδρας. Στην πορεία προέκυψαν νεότερες μαρτυρίες περί 28 επιβατών και άρα αναζητείται και μια γυναίκα.

Οι πρόσφυγες είναι από τη Σομαλία, το Σουδάν και την Ερυθραία.

Όπως τονίζεται, το πρώτο τηλεφώνημα στον αριθμό 112, όπου οι μετανάστες ζήτησαν βοήθεια (help) έγινε στις 5.20 π.μ. Οι αρχές στις 6.15 το πρωί διαπίστωσαν από σαρώσεις στις κεραίες κινητής ότι το τηλεφώνημα έγινε από θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά Χίου, ενώ το Νατοϊκό πλοίο εντόπισε τη βάρκα που είχε ανατραπεί στις 8.35 π.μ. οπότε και ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης.

Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος αναφέρουν ότι στον χρόνο που μεσολάβησε από το τηλεφώνημα μέχρι την έναρξη της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης έκαναν προσπάθεια να εντοπίσουν το ακριβές στίγμα των ναυαγών κάνοντας σαρώσεις στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

vivlio mpelogiannis