Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας: Γαλλική επιθεώρηση, γερμανικό ενδιαφέρον, αμερικανική σφήνα!

Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου θα γίνει το επόμενο βήμα των διαπραγματεύσεων για την υπόθεση των γαλλικών φρεγατών. Στις 3 Ιουλίου θα βρεθεί στην Αθήνα αντιπροσωπεία της γαλλικής διεύθυνσης εξοπλισμών. Το κυρίαρχο θέμα των συζητήσεων που θα ΄χει, αφορά στην υποστήριξη των γαλλικών οπλικών συστημάτων που διαθέτουμε. Ωστόσο έχει προγραμματιστεί επίσκεψη ενημέρωσης στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας.

Λίγες ημέρες αργότερα θα ακολουθήσει επίσκεφη του αντιπροέδρου των γαλλικών ναυπηγείων, που έχουν αναλάβει την ναυπήγηση των φρεγατών Bellhara.

Η ελληνική πλευρά έχει θέσει ως νούμερο ένα όρο την εμπλοκή των ελληνικών ναυπηγείων στο πρόγραμμα. Οι Γάλλοι το συζητούν, αλλά υπάρχουν ορισμένα θέματα που ενδέχεται να προκαλέσουν καθυστερήσεις.

Πρώτα απ΄ όλα το γερμανικό ενδιαφέρον για επιστροφή στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Οι Γερμανοί είναι έτοιμοι να κάνουν πρόταση για την επιστροφή τους, αυτή τη φορά μέσω της εταιρείας Lurssen. Για την ακρίβεια το μοναδικό πρόβλημα που θέλουν να διαχειριστούν είναι το …επικοινωνιακό. Η είδηση για γερμανική επάνοδο στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά δεν θα ΄ναι ευχάριστη στην ελληνική κοινή γνώμη.

Εκτός από την Γερμανία όμως έχουμε και το ενδιαφέρον της Lockheed Martin για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των φρεγατών ΜΕΚΟ…Όλα αυτά μαζί δεν γίνονται…

Πηγή: militaire.gr