Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν οι φασίστες

Κήρυγμα – δηλητήριο επιχείρησαν να κάνουν σε μαθητές του 1ου ΓΕΛ Γέρακα φασιστοειδή που δρουν στην περιοχή και φαίνεται ότι έχουν βάλει «στο μάτι» το συγκεκριμένο σχολείο. Σε φυλλάδιο που μοίρασαν παραμονές της επετείου της 17ης Νοέμβρη, αναπαρήγαγαν τα γνωστά ανιστόρητα και εμετικά σχετικά με τη χούντα και το Πολυτεχνείο, ότι δεν υπήρχαν δηλαδή νεκροί στην εξέγερση, ότι οι νεκροί είναι κατασκευάσματα, ότι η «Βόρεια Κύπρος» χάθηκε «επί Δημοκρατίας» κ.ά.

Θυμίζουμε ότι από το συγκεκριμένο σχολείο, είχαν εμφανιστεί μερικοί μαθητές να φωνάζουν αλυτρωτικά συνθήματα για τη Μακεδονία κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτώβρη, και ότι μέσα και γύρω από το σχολείο περιδιαβαίνουν συχνά – πυκνά διάφοροι φασίστες, που λερώνουν τοίχους και νεανικά μυαλά με τα χυδαία σύμβολα και την ακροδεξιά προπαγάνδα τους.

Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες, φασιστοειδή που κινούνταν στο σκοτάδι, όπως συνηθίζουν, επιτέθηκαν σε στέλεχος του ΚΚΕ που μένει και δραστηριοποιείται στην περιοχή. Φαίνεται, λοιπόν, ότι αυτές οι εγκληματικές συμμορίες αξιοποιούν το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ για να σπείρουν τον εθνικισμό σε νέους, που πάει βέβαια χέρι – χέρι με τον αντικομμουνισμό, όπως απέδειξε και η πρόσφατη επίθεση.

Η μαζική συγκέντρωση μελών, οπαδών και φίλων του Κόμματος την περασμένη Τετάρτη στο Γέρακα, ήταν μια πρώτη απάντηση, που πρέπει να βρει αποφασιστική συνέχεια από το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα, από γονείς, δασκάλους και καθηγητές, ώστε να μη βρίσκουν πραγματικά τόπο να σταθούν οι φασίστες.

Πηγή: Ριζοσπάστης