Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Να μπει στο «κόκκινο» η Αττική, να μην ανοίξουν τα σχολεία εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στην Αττική αποτέλεσμα της αδιαφορίας της κυβέρνησης  η οποία τόσους μήνες τώρα η κυβέρνηση δεν έλαβε κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας του λαού, σε μια περιοχή που στοιβάζεται ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας οδηγεί την Αττική στην «κόκκινη» ζώνη του χάρτη της πανδημίας.

Αυτή είναι η εισήγηση της υποεπιτροπής των λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη. Εκτός του λεκανοπεδίου, ανάλογη εισήγηση υπήρξε και για Μύκονο, Σαντορίνη Χαλκιδική, Σπάρτη, Εορδαία, Τανάγρα και Χαλκίδα.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την Παρασκευή από την ολομέλεια της επιτροπής, η εισήγηση της οποίας θα κατευθυνθεί προς τον πρωθυπουργό και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Λιανεμπόριο – σχολεία

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται στην Αττική η επιστροφή του click away στο λιανεμπόριο.

Όσον αφορά τα σχολεία υπάρχει εισήγηση να παραμείνουν κλειστά τα γυμνάσια και τα λύκεια, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αύριο, Παρασκευή, ενώ προτείνεται να μείνουν ανοιχτά τα δημοτικά.

Σχετικά με τα σενάρια για επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Αττική, ώστε να εκκινεί από τις 6 το απόγευμα (και όχι στις 9 που ισχύει) θεωρείται δύσκολο να εφαρμοστεί.

Υπενθυμίζεται ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα της Πέμπτης, παρότι σε ελαφρώς πτωτική τροχιά σε σχέση με το περασμένο διήμερο, επιβεβαίωσαν τις συνθήκες έξαρσης, ενώ διατηρούν την περιφέρεια της πρωτεύουσας στο επίκεντρο.

Από τα 716 κρούσματα, τα 313 εντοπίστηκαν στην Αττική, ενώ κατεγράφησαν επίσης 18 θάνατοι, την ώρα που οι διασωληνωμένοι ασθενείς ανέρχονται σε 268.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης στη χώρα ανέρχονται πλέον σε 66.

Σκέψεις γυναικών, της Μαρίας Παπαϊωαννίδου