Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Να πάρεις τους πρόσφυγες στις βίλες σου»! Και ο… Ρίτσαρντ Γκιρ στο στόχαστρο του ρατσιστή Σαλβίνι

Με τον χολυγουντιανό ηθοποιό Ρίτσαρντ Γκιρ τα έβαλε ο ακροδεξιός υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι, με αφορμή κάλεσμα του πρώτου προς την κυβέρνηση να βοηθήσει τους 160 μετανάστες που βρίσκονται στο ισπανικό πλοίο Open Arms. 

Πιο συγκεκριμένα ο αμερικάνος ηθοποιός επισκέφθηκε την Παρασκευή το πλοίο Open Arm, το οποίο βρίσκεται ακινητοποιημένο στα ανοικτά του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα, όπου συναντήθηκε με το πλήρωμα και τους μετανάστες, 30 εκ των οποίων είναι ανήλικοι. Σε δηλώσεις του προς τα μέσα ενημέρωσης, ο Γκιρ κάλεσε την ιταλική κυβέρνηση να πάψει «να δαιμονοποιεί ανθρώπους» και να βοηθήσει τους μετανάστες που βρίσκονται εδώ και περισσότερο από μια εβδομάδα πάνω στο πλοίο μιας ισπανικής ανθρωπιστικής οργάνωσης.

Ο διάσημος ηθοποιός συνέκρινε την πολιτική κατάσταση στην Ιταλία, όπου ο αρχηγός της Λέγκας και υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι έχει επανειλημμένα αρνηθεί αιτήματα ελλιμενισμού πλοίων που διασώζουν μετανάστες, με την κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ υπό την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ. «Έχουμε τα δικά μας προβλήματα με πρόσφυγες που έρχονται από την Ονδούρα, το Σαλβαδόρ, τη Νικαράγουα, το Μεξικό… Είναι πολύ παρόμοια με αυτά που περνάτε εδώ», είπε κατηγορώντας πολιτικούς τόσο στην Ιταλία όσο και στις ΗΠΑ ότι δαιμονοποιούν τους μετανάστες.

salvini tweet

Οι παραπάνω δηλώσεις ουδόλως άρεσαν στον ακροδεξιό ηγέτη της Λέγκας του Βορρά, γνωστό για τις ανοιχτά ρατσιστικές του απόψεις, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση εναντιον του Γκιρ γράφοντας στο Twitter: «Αφού οι φίλοι του από τη ΜΚΟ έχουν 180 μετανάστες εν πλω, είμαι σίγουρος πως ο γενναιόδωρος εκατομμυριούχος θα τους φιλοξενήσει όλους στις βίλες του. Σωστά;»