Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Να τον χαίρεται ο ΣΕΒ»! Αθλιότητες του υπουργού εργασίας Γ. Βρούτση ενάντια σε ΚΚΕ και ΠΑΜΕ (VIDEO)

Σε άθλιες επιθέσεις στο ΚΚΕ και στο ΠΑΜΕ κατέφυγε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης κατά τη διάρκεια συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης του βουλευτή του Κόμματος Χρήστου Κατσώτη για την τρομοκρατία των όπλων σε βάρος μεταναστών εργατών γης. (Νωρίτερα ο ίδιος, όσο και ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης είχαν επιτεθεί χυδαία και απροκάλυπτα στα συνδικάτα και στον αγώνα των εργαζομένων για καλύτερα μεροκάματα στη ναυπηγοεπισκευή).

Ο Γ. Βρούτσης στη δευτερολογία του, κι ενώ δεν θα μπορούσε να απαντήσει ο βουλευτής του ΚΚΕ, άρχισε να εκστομίζει χυδαιότητες, μιλώντας για «μαχαίρια, τσεκούρια και δρεπάνια» απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΚΚΕ. Μάλιστα, ο Γ. Βρούτσης συνέχισε την επίθεσή του λέγοντας ότι οι θέσεις του ΚΚΕ είναι η καταστροφή των εργαζομένων και χαρακτήρισε «φτηνή καραμέλα» τις θέσεις του ΚΚΕ για το Ασφαλιστικό, για το οποίο είπε «κάντε όσες απεργίες και διαδηλώσεις θέλετε», η κυβέρνηση θα το περάσει. Κατηγόρησε το ΚΚΕ πως «εμποδίσατε να γίνουν τα δημοκρατικά συνέδρια» και ότι «είστε εκτός πραγματικότητας». Ο Χρήστος Κατσώτης αντέδρασε από τα έδρανα, αλλά δεν έλαβε το λόγο από τον προεδρεύοντα, ενώ ο Γ. Βρούτσης, που είχε στη διάθεσή του όσο χρόνο ήθελε για τον μονόλογό του, ισχυρίστηκε ότι ο βουλευτής του ΚΚΕ «θέλει να επιβάλει δικτατορικά την άποψή του».

ΚΚΕ: «Δίκαιος ο μισθός του!»

«Να τον χαίρεται ο ΣΕΒ» σχολίασε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τη συμπεριφορά του υπουργού Εργασίας. Σε σχόλιο αναφέρει:

«Το νέο αντιδραστικό, αντεργατικό ντελίριο του υπ. Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, σε συζήτηση  Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώτη, με τις άθλιες επιθέσεις στο ΠΑΜΕ και τις ταξικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος, έρχεται να επιβεβαιώσει ένα πράγμα: Δίκαιος ο μισθός του! Να τον χαίρεται ο ΣΕΒ και η κυβέρνηση της ΝΔ!

Όσο για τις αναφορές του σε “τσεκούρια, δρεπάνια” και άλλα τέτοια, ας τα αναζητήσει στους πληρωμένους μπράβους του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού, με τον οποίο συνεργάζεται».

Η συζήτηση επί της Επίκαιρης Ερώτησης

Σε ό,τι αφορά την τρομοκρατία κατά των μεταναστών εργατών γης και τα περιστατικά πυροβολισμών σε βάρος τους από εργοδότες, ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης έκανε λόγο για «τρομοκρατία των όπλων» και «άθλιες συνθήκες που εργάζονται και διαβιούν». Άρχισε την τοποθέτησή του σχολιάζοντας τις επιθέσεις του υπουργού Εργασίας και προς τα συνδικάτα στη ναυπηγοεπισκευή.

Απαίτησε από το υπουργείο να ληφθούν μέτρα για τη χορήγηση άδειας παραμονής και την εξασφάλιση επαρκών και υγιεινών χώρων διαμονής και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με μισθούς και δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

Απαντώντας ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, επί της ουσίας σφύριξε αδιάφορα, λέγοντας πως αν υπάρχουν παραβατικές συμπεριφορές θα ερευνηθούν. Ισχυρίστηκε ότι δεν πρέπει να έχουν τα απαραίτητα έγγραφα οι εργάτες γης, διότι είναι παράτυποι μετανάστες!

Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση είναι θεματοφύλακας των εργασιακών δικαιωμάτων και ότι προτεραιότητά της είναι η νομιμότητα στην αγορά εργασίας.

Στη δευτερολογία του, ο Χρήστος Κατσώτης τόνισε ότι η κατάσταση χειροτερεύει στους χώρους εργασίας λόγω της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και της ασυδοσίας με την ανοχή ή τη στήριξη της κυβέρνησης. Σημείωσε ότι επικρατεί οργή στους εργάτες γης και πως αντί να δοθούν τα αυτονόητα, τα δεδουλευμένα, δέχθηκαν πυροβολισμούς και η κυβέρνηση δεν μπορεί να το προσπερνάει έτσι απλά.