Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Να φύγουν τώρα οι αμερικανονατοϊκοί στρατιώτες από το Λιτόχωρο – Η ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ για την άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος»

Με τα συγχαρητήρια του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, αλλά και με πλήρη κάλυψη από τα ΜΜΕ που προφανώς «εισάκουσαν» τις παραινέσεις της πρόσφατης έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να συμβάλουν ώστε ο ελληνικός λαός να… κατανοήσει και να ασπαστεί την πολιτική των ΗΠΑ, «στεφανώθηκε» η κοινή άσκηση Αμερικανών πεζοναυτών και Ελλήνων στρατιωτών «Μέγας Αλέξανδρος» που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες στην ευρύτερη ζώνη του Παγασητικού και του Ολύμπου.

Πρόκειται για άλλη μια διμερή άσκηση, στο πλαίσιο της παραπέρα στοίχισης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τον αμερικανοΝΑΤΟικό ιμπεριαλισμό και τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην άσκηση συμμετείχαν 150 Ελληνες στρατιώτες και μέσα της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών «Μοράβας», μέσα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού «Κιλκίς – Λαχανά» και της Πολεμικής Αεροπορίας και 150 Αμερικανοί πεζοναύτες της 22ης Marine Expeditionary Unit (MEU). Στην άσκηση, εξάλλου, πήραν μέρος ελληνικά αλλά και αμερικανικά ελικόπτερα και προσωπικό, που συνεκπαιδεύονται εδώ και πέντε μήνες περίπου στο Στεφανοβίκειο, στο πλαίσιο της μετατροπής όλης της χώρας σε αμερικανοΝΑΤΟική βάση εφόρμησης για όλη την περιοχή.

Με αφορμή τη στρατιωτική άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος», που εξελίχθηκε και στο Λιτόχωρο, η ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλει την παρουσία Αμερικανών στρατιωτών στο Λιτόχωρο καθώς και τα κοινά γυμνάσια που πραγματοποιούν με τον ελληνικό στρατό στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Το 1999 οι δολοφόνοι του σερβικού λαού έκαναν απόβαση στο Λιτόχωρο και ζητούσαν λιμάνι κάτω από τον Ολυμπο. Σήμερα επανέρχονται και μετατρέπουν τον Ολυμπο σε “ένα πεδίο βολής φτηνό που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι”, όπου το ΝΑΤΟ και ο αμερικανικός στρατός θα χρησιμοποιήσουν ελληνικό έδαφος για να προετοιμάσουν τις δολοφονικές τους επεμβάσεις (…)

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας.

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.

Να φύγουν τώρα οι Αμερικανοί και οι ΝΑΤΟικοί στρατιώτες από το Λιτόχωρο και να μην ξανάρθουν.

Καλούμε το λαό της περιοχής μας και κάθε μαζικό φορέα να καταδικάσει την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που για λογαριασμό του ντόπιου κεφαλαίου φέρνει και εκπαιδεύει τους φονιάδες δίπλα από τα σπίτια μας, και να εκφράσει με κάθε τρόπο την εναντίωσή του στις επικίνδυνες εξελίξεις».