Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Βελόπουλος υπερψήφισαν την επικίνδυνη Ελληνογαλλική συμφωνία — Καταψήφισε το ΚΚΕ

Υπερψηφίστηκε η επικίνδυνη στρατηγική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας – Γαλλίας από τους βουλευτές της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και της «Ελληνικής Λύσης».

Το ΚΚΕ καταψήφισε τη συμφωνία, με τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, να τονίζει στην ομιλία του ότι «δεν αφορά την άμυνα της χώρας και τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά υπηρετεί τους στόχους του κεφαλαίου που συμμετέχει στο πλιάτσικο».

Ακόμα, καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25.

Επί του συνόλου του νομοσχεδίου ψήφισαν 300 βουλευτές, εκ των οποίων, 191 ψήφισαν υπέρ και 109 κατά, ενώ επί του 1ου άρθρου 190 ψήφισαν υπέρ, 109 κατά και ένας βουλευτής ψήφισε «παρών».

Την ώρα που ψηφίζονταν η συμφωνία στη Βουλή η ΕΕΔΥΕ και εργατικά σωματεία ανήρτησαν γιγαντοπανό με το οποίο εκφράζουν την αντίθεσή τους στη ελληνογαλλική συμφωνία.

Το πανό αναγράφει «Θέλουμε νοσοκομεία, σχολεία, έργα προστασίας της ζωής και όχι ευρωατλαντικά στρατηγεία, συμφωνίες, βάσεις – Να μην σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη του φαί».

ΚΚΕ για την Ελληνογαλλική Συμφωνία: Δεν αφορά την άμυνα της χώρας και τα λαϊκά συμφέροντα, υπηρετεί τους στόχους του κεφαλαίου