Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΝΔ — ΣΥΡΙΖΑ: «Κοκορομαχία» για… τα μάτια του πρέσβη των ΗΠΑ

Σε κοκορομαχία για… τα μάτια του Αμερικάνου πρέσβη Τζ. Πάιατ επιδίδονται τις τελευταίες μέρες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την πρόσφατη υπογραφή της νέας συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις.

Σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ ο Τζ. Πάιατ σχολίασετην αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στη συμφωνία, λέγοντας πως οι συζητήσεις ξεκίνησαν στην περίοδο που ήταν στην κυβέρνηση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Μένω έκπληκτος, γιατί έχω πει στο παρελθόν πως αυτή η αναγέννηση των αμυντικών σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ ξεκίνησε πραγματικά κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τα τέσσερα μέρη που συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε ως μέρος της αμυντικής συμφωνίας, είναι μέρη που εντοπίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρέσβης των ΗΠΑ.

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι οι δηλώσεις του Αμερικάνου διπλωμάτη παρερμηνεύτηκαν σκόπιμα από τη ΝΔ: «Καμία έκπληξη για το γεγονός ότι η ΝΔ διαστρεβλώνει τις θέσεις του Αμερικανού πρέσβη, στη γνωστή τακτική των fake news… Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναβάθμισε τις διμερείς σχέσεις σε επίπεδο στρατηγικού διαλόγου και προώθησε την αμυντική συνεργασία στη βάση της σύγκλισης συμφερόντων, όχι στη λογική του «πιστού και δεδομένου συμμάχου».

Ανταπαντώντας, το κυβερνών κόμμα επισημαίνει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ας αφήσει τα γνωστά κλισέ και ας απαντήσει στον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα που δηλώνει “έκπληκτος”. Η έκπληξη του κ. Πάιατ προκύπτει όχι από την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά από τη σημερινή στάση του ΣΥΡΙΖΑ, σε σύγκριση με αυτά που έλεγε όταν ήταν στην Κυβέρνηση. Είναι όπως τα μνημόνια. Πρώτα θα τα έσκιζαν και στη συνέχεια έγιναν οι καλύτεροι μαθητές. Κι ένα πρόσθετο ερώτημα: αν ο κ. Τσίπρας ερχόταν ξανά στην εξουσία θα κατήγγελλε τη συμφωνία με τις ΗΠΑ ή “θα δούμε πώς θα το χειριστούμε..” όπως απάντησε για τη Συμφωνία με τη Γαλλία;».

Όλος αυτός ο «καυγάς» για τα… μάτια του κ. Πάιατ και των Αμερικανών «συμμάχων»…

che guevara 008