Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ: Γλοιώδης πολιτική σύμπλευση δημοτικής αρχής και μείζονος αντιπολίτευσης

Γρά­φει ο ΝΕΟ-Ιωνιώ­της //

«Όταν οι δήμαρ­χοι της Πάτρας και της Πετρού­πο­λης προ­χω­ρούν σε ανά­λο­γο έργο είναι εξοι­κο­νό­μη­ση πόρων και υπέρ των δημο­τών τους, αλλά όταν αυτό το επι­χει­ρεί ο δήμος της Νέας Ιωνί­ας είναι προς το συμ­φέ­ρον των επι­χει­ρή­σε­ων;» ειρω­νεύ­τη­καν ο δήμαρ­χος Ηρα­κλής Γκό­τσης και ο Πανα­γιώ­της Μανού­ρης τον Πανα­γιώ­τη Τσου­κα­λά όταν εξή­γη­σε για­τί η Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση δεν εγκρί­νει τη δαπά­νη για την αντι­κα­τά­στα­ση του φωτι­σμού με λαμ­πτή­ρες τύπου LED. Απο­σιώ­πη­σαν βέβαια ότι οι κομ­μου­νι­στές δήμαρ­χοι δεν δανεί­στη­καν απ’ τις τρά­πε­ζες για να πλη­ρώ­νουν οι δημό­τες τους, αλλά διεκ­δί­κη­σαν τα κον­δύ­λια για παρό­μοια έργα απ’ τον κρα­τι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό και τις περιφέρειες.

Απ’ την πρώ­τη περί­ο­δο της ανά­λη­ψης των καθη­κό­ντων της το 2011 η Δημο­τι­κή Αρχή της Nέας Ιωνί­ας επι­χεί­ρη­σε να καλύ­ψει τις υπο­ταγ­μέ­νες στην κεντρι­κή εξου­σία δια­χει­ρι­στι­κές πομπές της με ανα­φο­ρές στις απο­φά­σεις και τις πρα­κτι­κές του δήμου Πετρού­πο­λης, του μονα­δι­κού δήμου όπου στις δημο­τι­κές εκλο­γές του 2010 είχε εκλε­γεί ο υπο­στη­ρι­ζό­με­νος απ’ το ΚΚΕ Θωμάς Κοτσαμπάς(1).

«Παρα­κο­λου­θούν από κοντά τον “κόκ­κι­νο” Δήμο» και «Ενδια­φέ­ρον της Δημο­τι­κής Αρχής Νέας Ιωνί­ας για τα τεκται­νό­με­να στην Πετρού­πο­λη» έγρα­ψαν τα τοπι­κά social media επι­ση­μαί­νο­ντας: «Η σκλη­ρή κρι­τι­κή που δέχε­ται η Δημο­τι­κή Αρχή Νέας Ιωνί­ας από την παρά­τα­ξη της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης” σε μια σει­ρά θεμά­των έχει οδη­γή­σει τα μέλη της διοί­κη­σης να δεί­χνουν ένα ιδιαί­τε­ρο ενδια­φέ­ρον για τα όσα συμ­βαί­νουν στο μονα­δι­κό δήμο του Λεκα­νο­πε­δί­ου του οποί­ου η διοί­κη­ση πρό­σκει­ται στο ΚΚΕ: του Δήμου Πετρού­πο­λης. Και αυτό συμ­βαί­νει για­τί  η διοί­κη­ση θέλει να δεί­ξει πως κάποιες απο­φά­σεις της “κόκ­κι­νης” Δημο­τι­κής Αρχής της Πετρού­πο­λης πηγαί­νουν αντί­θε­τα με τα όσα υπο­στη­ρί­ζουν οι ομοϊ­δε­ά­τες τους στη Νέα Ιωνία που είναι στην αντιπολίτευση».

Τώρα που η Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση εξέ­λε­ξε δημάρ­χους σε πέντε πόλεις (2) η Δημο­τι­κή Αρχή της Ιωνί­ας θεώ­ρη­σε ότι δια­θέ­τει διευ­ρυ­μέ­νο πεδίο άντλη­σης επι­χει­ρη­μά­των, κρί­νο­ντας, προ­φα­νώς, εξ ιδί­ων τα αλλό­τρια. Και επει­δή σήμε­ρα τα ανε­μο­μα­ζώ­μα­τα της «Ενό­τη­τας για τη Νέα Ιωνία» έχα­σαν την από­λυ­τη πλειοψηφία(3) ανέ­λα­βε πρω­το­βου­λία στρα­τη­γι­κής σύμπλευ­σης η μεί­ζων αντι­πο­λί­τευ­ση υπό τον Πανα­γιώ­τη Μανού­ρη, επι­κε­φα­λής της παρά­τα­ξης «Δημιουρ­γία Αλλη­λεγ­γύη», που στη­ρί­ζε­ται απ’ το ΠΑΣΟΚ.

Η συζήτηση

Στη συνε­δρί­α­ση του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου στις 27.3.2018 η δημο­τι­κή αρχή έφε­ρε το θέμα της «έγκρι­σης διε­νέρ­γειας ανοι­χτού διε­θνούς ηλε­κτρο­νι­κού δια­γω­νι­σμού για την αντι­κα­τά­στα­ση όλων των φωτιστικών/λαμπτήρων οδι­κού φωτι­σμού με φωτιστικά/λαμπτήρες τύπου LED με στό­χο την εξοι­κο­νό­μη­ση ενέρ­γειας και τη μεί­ω­ση του κόστους λει­τουρ­γί­ας», η οποία συνο­δεύ­τη­κε απ’ την «έγκρι­ση σχε­τι­κής μελέ­της της Τεχνι­κής Υπηρεσίας».

Όταν πήρε το λόγο ο επι­κε­φα­λής της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης Πανα­γιώ­της Τσου­κα­λάς και άρχι­σε να εξη­γεί τους λόγους που η παρά­τα­ξή του δεν εγκρί­νει τη συγκε­κρι­μέ­νη δαπά­νη, τον διέ­κο­ψαν κατ’ αρχήν ο επι­κε­φα­λής της μεί­ζο­νος αντι­πο­λί­τευ­σης Πανα­γιώ­της Μανού­ρης και στη συνέ­χεια ο δήμαρ­χος Ηρα­κλής Γκό­τσης λέγο­ντας: «Όταν δηλα­δή οι δήμαρ­χοι της Πάτρας και της Πετρού­πο­λης προ­χω­ρούν σε ανά­λο­γο έργο είναι εξοι­κο­νό­μη­ση πόρων και υπέρ των δημο­τών τους, αλλά όταν αυτό το επι­χει­ρεί ο δήμος της Νέας Ιωνί­ας είναι προς το συμ­φέ­ρον των επιχειρήσεων;».

laikh syspeirosh

Σε ανα­κοί­νω­σή της (28.3.2018) η Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση ανέ­φε­ρε: «Καταρ­χάς κανείς από μας δεν είπε ότι η αντι­κα­τά­στα­ση των λαμ­πτή­ρων δεν είναι μέτρο που θα μειώ­σει τα έξο­δα του δήμου στον τομέα της ηλε­κτρο­δό­τη­σης, αλλά το ζήτη­μα είναι τι προ­τε­ραιό­τη­τες βάζεις ως δήμος προς όφε­λος των δημο­τών όταν σκο­πεύ­εις να ξοδέ­ψεις το ποσό των 3 εκ. ευρώ για το συγκε­κρι­μέ­νο έργο, και μάλι­στα μέσα από τρα­πε­ζι­κή δανειο­δό­τη­ση που προσ­δο­κάς να το εξο­φλή­σεις από την οικο­νο­μία που θα σου απο­φέ­ρει η χρη­σι­μο­ποί­η­ση των νέων οικο­νο­μι­κών λαμ­πτή­ρων, όταν θα μπο­ρού­σες να δια­θέ­σεις τα ίδια χρή­μα­τα σε άλλους τομείς που έχουν ανά­γκη όλες οι συνοι­κί­ες του δήμου».

Και η Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση τονί­ζει: «Τώρα όταν ανα­φέ­ρο­νται στο έργο των κομ­μου­νι­στών δημάρ­χων καλό είναι να ρωτά­νε πρώ­τα αν αυτοί οι δήμαρ­χοι δανεί­στη­καν από τρά­πε­ζες για να προ­χω­ρή­σουν σε ένα τέτοιο έργο ή απαί­τη­σαν και εξα­σφά­λι­σαν κον­δύ­λια του κρα­τι­κού προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού από τις Περι­φέ­ρειές τους και αν οι ίδιοι με τις υπη­ρε­σί­ες τους προ­βαί­νουν σε αντι­κα­τά­στα­ση του δημο­τι­κού φωτι­σμού; Πάντως σε κάθε περί­πτω­ση δεν είναι ανά­γκη οι παρα­πά­νω δημο­τι­κοί άρχο­ντες να βγαί­νουν από τα ρού­χα τους κάθε φορά που ακού­νε πως λει­τουρ­γεί η καπι­τα­λι­στι­κή οικο­νο­μία και τι στό­χους έχει η λεγό­με­νη ανά­πτυ­ξή της. Το ξέρου­με ότι είναι απο­λο­γη­τές της. Οι εκνευ­ρι­σμοί, οι ειρω­νεί­ες και οι φρα­στι­κές επι­θέ­σεις μόνο για το θεα­θή­ναι είναι».

Επί­σης στο σχό­λιό της η Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση σημειώ­νει: «Στο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο Ν. Ιωνί­ας της 27/3/2018 στο θέμα για την αντι­κα­τά­στα­ση του δημο­τι­κού φωτι­σμού από συμ­βα­τι­κό σε LED  το κύριο ζήτη­μα που απα­σχό­λη­σε τις άλλες παρα­τά­ξεις ήταν η δια­φύ­λα­ξη του ”υγιούς” αντα­γω­νι­σμού, δηλα­δή η καλύ­τε­ρη ρύθ­μι­ση των όρων συμ­με­το­χής των αλλη­λο­συ­γκρουό­με­νων συμ­φε­ρό­ντων εται­ριών στο πόλε­μο που έχει ξεσπά­σει για το ποιος θα πάρει τα περισ­σό­τε­ρα από την πίτα του ενός (1) δισε­κα­τομ­μυ­ρί­ου που πέφτει στην αγο­ρά με κατεύ­θυν­ση της Ε.Ε.Το γεγο­νός ότι παρε­νέ­βη το ελεγ­κτι­κό συνέ­δριο και απαι­τεί να προ­στε­θούν και  νέοι όροι στις δια­κη­ρύ­ξεις των  δια­γω­νι­σμών δεν συνι­στά λόγο να πανη­γυ­ρί­ζουν κάποιοι, θεμα­το­φύ­λα­κες του ”υγιούς” αντα­γω­νι­σμού για­τί. Το ελεγ­κτι­κό συνέ­δριο ήταν που εν μία νυκτί απο­φά­σι­σε την από­λυ­ση δεκά­δων χιλιά­δων συμ­βα­σιού­χων, εξυ­πη­ρε­τώ­ντας τα αυτά τα συμ­φέ­ρο­ντα που για τα κέρ­δη τους τσα­κί­ζουν τους εργα­ζό­με­νους. Στα πλαί­σια αυτής της πολι­τι­κής του σκλη­ρού αντα­γω­νι­σμού που υπη­ρε­τούν οι δήμαρ­χοι της αστι­κής δια­χεί­ρι­σης, αυτοί που ευνο­ού­νται από τις κάθε είδους ρυθ­μί­σεις είναι μόνο τα μονο­πω­λια­κά συμ­φέ­ρο­ντα, οι εργα­ζό­με­νοι δεν πρέ­πει να περι­μέ­νουν τίποτα».

«Έκρηξη» και της Εκτός Σχεδίου

Στη διάρ­κεια της συζή­τη­σης του θέμα­τος του φωτι­σμού σημειώ­θη­καν οξύ­τα­τες αντι­πα­ρα­θέ­σεις μετα­ξύ του δημο­τι­κού συμ­βού­λου Πανα­γιώ­τη Κου­τσού της «Εκτός Σχε­δί­ου – Αρι­στε­ρής Ριζο­σπα­στι­κής Κίνη­σης στη Νέα Ιωνία» και του Γενι­κού Γραμ­μα­τέα του Δήμου Ν. Ιωνί­ας Κυριά­κου Χαμαλίδη.

Ο Π. Κου­τσός, μετα­ξύ άλλων, ανέ­φε­ρε: «Υπάρ­χει πρω­τό­κολ­λο στον Δήμο με αριθ­μό 5000, όπου ζητάω συγκε­κρι­μέ­να στοι­χεία από τον Δήμαρ­χο, τον Αντι­δή­μαρ­χο και τον Γενι­κό Γραμ­μα­τέα, από την άπο­ψη της κατα­γρα­φής των πινά­κων σε σχέ­ση με τους λογα­ρια­σμούς της Δ.Ε.Η. κ.ο.κ., στοι­χεία τα οποία η δημο­τι­κή αρχή, ο Δήμαρ­χος, ο Αντι­δή­μαρ­χος και ο Γενι­κός Γραμ­μα­τέ­ας, που δηλώ­να­νε στο προ-προη­γού­με­νο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο, που συζη­τή­θη­κε το θέμα, ότι υπάρ­χου­νε. Έναν μήνα τώρα δεν μου δίνο­νται. Το δεύ­τε­ρο που ζητάω από τις αρχές Δεκέμ­βρη και δεν μου δίνε­ται. Οπό­τε, η ερώ­τη­ση είναι η εξής: Πότε θα μου τα δώσετε;».

Απα­ντώ­ντας στο ερώ­τη­μα του Π. Κου­τσού, ο Αντι­δή­μαρ­χος Τεχνι­κών Υπη­ρε­σιών Σάβ­βας Χατζη­κων­στα­ντί­νου ανέ­φε­ρε χαρα­κτη­ρι­στι­κά πως: «Θα σας απα­ντή­σου­με άμε­σα.», για να του αντα­πα­ντή­σει ο Π. Κου­τσός, λέγο­ντας: «Το “άμε­σα” είναι εδώ κι έναν μήνα. Δεν μπο­ρείς να μου λες ότι θα απα­ντή­σεις άμε­σα, όταν σου στέλ­νω e‑mail εδώ κι έναν μήνα.»

Ήδη η παρά­τα­ξη «Εκτός Σχε­δί­ου» με ανα­κοί­νω­σή της (27.2.2018) είχε εκφρά­σει την αντί­θε­σή της στο συγκε­κρι­μέ­νο έργο.

EKTOS SXEDIOY

Στην ανα­κοί­νω­σή της ανέ­φε­ρε μετα­ξύ των άλλων ανέ­φε­ρε: «Προ­φα­νώς ο Δημο­τι­κός Φωτι­σμός χρή­ζει ανα­βάθ­μι­σης και προ­φα­νώς οι νέες τεχνο­λο­γί­ες μπο­ρούν να συμ­βάλ­λουν σε αυτή την κατεύ­θυν­ση. Χρή­ζει ανα­βάθ­μι­σης τόσο από την πλευ­ρά της ενερ­γεια­κής εξοι­κο­νό­μη­σης όσο και από πλευ­ρά υπο­δο­μών. Τόσο για το συγκε­κρι­μέ­νο έργο, όσο και για τα υπό­λοι­πα, έργα που αφο­ρούν το δήμο μας και έρχο­νται προς συζήτηση/έγκριση στο δημο­τι­κό συμ­βού­λιο, έχου­με συγκε­κρι­μέ­να κρι­τή­ρια με τα οποία τοπο­θε­τού­μα­στε. Μετα­ξύ αυτών, για εμάς έχει σημα­σία από πού προ­έρ­χε­ται η χρη­μα­το­δό­τη­ση του έργου, αν η υλο­ποί­η­σή του θα βελ­τιώ­σει την ποιό­τη­τα ζωής των κατοί­κων της περιο­χής και αν είναι τεχνι­κά άρτιο. Σε επί­πε­δο υπο­δο­μών, με τον τρό­πο που είναι σχε­δια­σμέ­νο το έργο να υλο­ποι­η­θεί, δεν πρό­κει­ται να υπάρ­ξει καμία βελ­τί­ω­ση, καθώς ούτε αντι­κα­τά­στα­ση των βρα­χιό­νων στή­ρι­ξης των φωτι­στι­κών δεν προ­βλέ­πε­ται, ούτε αντι­κα­τά­στα­ση και επι­διόρ­θω­ση του δικτύ­ου ηλε­κτρο­φω­τι­σμού. Σε πολ­λά σημεία της πόλης μας υπάρ­χει πρό­βλη­μα και θα συνε­χί­σει να υπάρ­χει. Τι να το κάνεις να έχεις σύγ­χρο­να φωτι­στι­κά σε ένα δίκτυο που συνε­χώς έχει προ­βλή­μα­τα και, αρκε­τές φορές, δεν λει­τουρ­γεί. Σε έναν Δήμο, όπως και στους υπό­λοι­πους, που οι Κυβερ­νή­σεις, οι Δανει­στές, η ΕΕ και το ΔΝΤ δεν επι­τρέ­πουν να γίνουν προ­σλή­ψεις ηλε­κτρο­λό­γων για την κάλυ­ψη των ανα­γκών του Δήμου. Και ας ακού­γα­με κάθε φορά τον Δήμαρ­χο στην όποια ερώ­τη­ση στο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο, σε σχέ­ση με τον Δημο­τι­κό Φωτι­σμό, να απα­ντά­ει “όταν θα μπουν τα LED αυτά τα προ­βλή­μα­τα θα λυθούν”.

Δυστυ­χώς, λοι­πόν, και σε αυτό το έργο “ενερ­γεια­κής εξοι­κο­νό­μη­σης” επι­βε­βαιώ­νε­ται ότι στον κόσμο του κεφα­λαί­ου, η “οικο­λο­γία” και η “και­νο­το­μία” είναι ο φερε­τζές του κέρ­δους. Θα απο­τε­λεί απλά ένα “έργο” που θα δια­φη­μί­ζει η Δημο­τι­κή Αρχή στις επό­με­νες εκλο­γές, ενώ παράλ­λη­λα θα δεσμεύ­σει τον Δήμο με έναν δανει­σμό της τάξης των 2,9εκ.€. Οι κάτοι­κοι της Νέας Ιωνί­ας θα συνε­χί­σουν να πλη­ρώ­νουν τα ίδια Δημο­τι­κά Τέλη, τα οποία αν μάλι­στα δεν καλύ­πτουν την εξυ­πη­ρέ­τη­ση του δανεί­ου (κάτι το οποίο δεν βρί­σκου­με καθό­λου απί­θα­νο), θα πρέ­πει και να αυξηθούν.

Η μελέ­τη που έχει συντα­χθεί και υπερ­ψη­φί­στη­κε στο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο της 12.2.2018 στην πρά­ξη δεν εξα­σφα­λί­ζει την απο­πλη­ρω­μή του δανεί­ου 2,9εκ. € που θα πάρει ο Δήμος για την υλο­ποί­η­ση του έργου ενώ το επί­πε­δο του Δημο­τι­κού Φωτι­σμού θα είναι στην ίδια, ίσως και σε χει­ρό­τε­ρη κατά­στα­ση από την τωρι­νή, (εξη­γού­με παρα­κά­τω για­τί). Πρό­κει­ται για άλλο ένα έργο το οποίο δεν έχει να προ­σφέ­ρει τίπο­τα στους κατοί­κους της Νέας Ιωνί­ας. Ο Δήμος θα συνε­χί­σει να λει­τουρ­γεί ως φοροει­σπρα­κτι­κός μηχα­νι­σμός, μέσα στο πλαί­σιο του Καλ­λι­κρά­τη και των πολι­τι­κών των Κυβερ­νή­σε­ων, των Δανει­στών, της ΕΕ, του ΔΝΤ, ενώ παράλ­λη­λα θα έχει αγο­ρά­σει και θα πλη­ρώ­νει για τα επό­με­να 10 χρό­νια τα προ­ϊ­ό­ντα που το κεφά­λαιο (μέσω των μηχα­νι­σμών του) προ­σπα­θεί να πεί­σει ότι χρειαζόμαστε».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η μελέ­τη που έχει συντα­χθεί και υπερ­ψη­φί­στη­κε στο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο της 12.2.2018 στην πρά­ξη δεν εξα­σφα­λί­ζει την απο­πλη­ρω­μή του δανεί­ου 2,9εκ. € που θα πάρει ο Δήμος για την υλο­ποί­η­ση του έργου ενώ το επί­πε­δο του Δημο­τι­κού Φωτι­σμού θα είναι στην ίδια, ίσως και σε χει­ρό­τε­ρη κατά­στα­ση από την τωρι­νή, (εξη­γού­με παρα­κά­τω για­τί). Πρό­κει­ται για άλλο ένα έργο το οποίο δεν έχει να προ­σφέ­ρει τίπο­τα στους κατοί­κους της Νέας Ιωνί­ας. Ο Δήμος θα συνε­χί­σει να λει­τουρ­γεί ως φοροει­σπρα­κτι­κός μηχα­νι­σμός, μέσα στο πλαί­σιο του Καλ­λι­κρά­τη και των πολι­τι­κών των Κυβερ­νή­σε­ων, των Δανει­στών, της ΕΕ, του ΔΝΤ, ενώ παράλ­λη­λα θα έχει αγο­ρά­σει και θα πλη­ρώ­νει για τα επό­με­να 10 χρό­νια τα προ­ϊ­ό­ντα που το κεφά­λαιο (μέσω των μηχα­νι­σμών του) προ­σπα­θεί να πεί­σει ότι χρειαζόμαστε».

_____________________________________

1. Ο Θωμάς Κοτσα­μπάς επι­κε­φα­λής της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης στον πρώ­το γύρο (7.11.2010) των δημο­τι­κών εκλο­γών στην Πετρού­πο­λη συγκέ­ντρω­σε ποσο­στό 21,64% ένα­ντι 30,17% του κοι­νού υπο­ψή­φιου ΣΥΝ-ΠΑΣΟΚ Στέ­φα­νου Βλά­χου, ο οποί­ος είχε εκλε­γεί Δήμαρ­χος το 2000 και το 2006. Στο δεύ­τε­ρο γύρο (14.11.2010) ο Θ. Κοτσα­μπάς συγκέ­ντρω­ση ποσο­στό 55,06% ένα­ντι 44,94% του Στ. Βλάχου.

Στις δημο­τι­κές εκλο­γές (18 και 25 Μάη) του 2014 η Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση στην Πετρού­πο­λη είχε επι­κε­φα­λής το Βαγ­γέ­λη Σίμο. Στον πρώ­το γύρο πήρε 26,28% ένα­ντι 32,34% της Δημο­τι­κής Ανα­νε­ω­τι­κής Κίνη­σης (ΔΑΚ) με επι­κε­φα­λής το Δημή­τρη Ταλιού­ρα και στο δεύ­τε­ρο γύρο 53,09% ένα­ντι 46,91% του αντι­πά­λου του. Ο ΣΥΡΙΖΑ στή­ρι­ξε το Νίκο Σακού­τη, επι­κε­φα­λής της Ριζο­σπα­στι­κής Αγω­νι­στι­κής Κίνη­σης Πολι­τών Πετρού­πο­λης, που πήρε την τρί­τη θέση με 20,99%.

2. Στις εκλο­γές του 2014 εξε­λέ­γη­σαν οι παρα­κά­τω δήμαρ­χοι της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης: Κώστας Πελε­τί­δης (Δήμος Πατρέ­ων), Ηλί­ας Στα­μέ­λος (Δήμος Και­σα­ρια­νής), Μιχά­λης Σελέ­κος (Δήμος Χαϊ­δα­ρί­ου), Στέ­λιος Στα­μού­λος (δήμος Ικα­ρί­ας) και Βαγ­γέ­λης Σίμος (δήμος Πετρούπολης).

Στο δήμο Και­σα­ρια­νής ο Ηλί­ας Στα­μέ­λος επι­κρά­τη­σε με 51,52% ένα­ντι 48,48% του Γεώρ­γιου Κοντό­σταυ­λου, που στη­ρί­χτη­κε απ’ το ΣΥΡΙΖΑ, σε επα­να­λη­πτι­κές εκλο­γές που έγι­ναν στις 30.11.2014. Στον πρώ­το γύρο (18.5.2014) ο Ηλί­ας Στα­μέ­λος πήρε 2.766 (22,36%) ψήφους ένα­ντι 2.767 ψήφων (22,36%) του Αντω­νί­ου Καμπαυ­κά και 3.249 (26,26%) του Γ. Κοντό­σταυ­λου, ο οποί­ος στο δεύ­τε­ρο γύρο επι­κρά­τη­σε με 61,55%. Ο Ηλί­ας Στα­μέ­λος έκα­νε ένστα­ση και έγι­ναν επα­να­λη­πτι­κές εκλογές.

3. Για τη συγκρό­τη­ση της «Ενό­τη­τας για τη Νέα Ιωνία» καθώς και τα τεκται­νό­με­να αυτή την περί­ο­δο στο Δήμο Νέας Ιωνί­ας βλέ­πε την ακό­λου­θη δημοσίευση:

Αρι­στε­ρο­σκορ­πί­σμα­τα, τα ανε­μο­μα­ζώ­μα­τα της δημο­τι­κής αρχής στη ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο