Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ: Συνεχίζεται ο φυλλορρόημα της Δημοτικής Αρχής –  Μένει με 19, σε σύνολο 41 συμβούλων!

Γράφει ο ΝΕΟ-Ιωνιώτης //

Στην 7η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Ιωνίας στις 24 Απρίλη 2018 συνεχίστηκε το φυλλορρόημα της Δημοτικής Αρχής, η οποία διαθέτει πια 19 απ’ τους 41 δημοτικούς συμβούλους μετά την παραίτηση της δημοτικής συμβούλους Αιμιλίας (Έμμυ) Κωνσταντινίδη. Χωρίς να διαφωνεί με την παράταξη «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» η παραιτηθείσα σύμβουλος οδηγεί στην έκτη ανεξαρτοποίηση, καθώς ο πρώτος επιλαχών σύμβουλος Κώστας Παπακώστας είχε ήδη διαχωρίσει πολιτικά τη θέση του απ’ το συνδυασμό του δημάρχου Ηρακλή Γκότση απ’ τον Οχτώβρη του 2016.

Ήδη η «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» -που βρίσκεται στη Δημοτική Αρχή απ’ το 2011- είχε καταστατεί μειοψηφία απ’ τις 12 Μάρτη 2018, καθώς σε εκείνη τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανεξαρτοποιήθηκε ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Φώτης Τσοπάνογλου, που διαγράφηκε απ’ την παράταξη με αΠόφαση Ηρακλή Γκότση. (Ενημέρωση για τις εξελίξεις στη Νέα Ιωνία έχουν και οι παλιότερες αναρτήσεις: Αριστεροσκορπίσματα, τα ανεμομομαζώματα της Δημοτικής Αρχής στη ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ και ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ: Γλοιώδης πολιτική σύμπλευση δημοτικής αρχής και μείζονος αντιπολίτευσης )

Η νέα παραίτηση

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΣ) της 27.3.2018 ο πρόεδρος του ΔΣ Χρήστος Αναμουρλόγλου ανέγνωσε την επιστολή παραίτησης της Έμμυ Κωνσταντινίδου, που είχε εκλεγεί 21η σύμβουλος της «Ενότητας» (362 σταυροί).

 Η παραιτηθείσα σύμβουλος, μεταξύ των άλλων, ανέφερε: «Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί η απομάκρυνσή μου από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ., λόγω των υποχρεώσεων που μου προέκυψαν» και πρόσθετε: «Σε καμία περίπτωση η απουσία μου δεν ταυτίζεται με τις απόψεις και τις παραιτήσεις των δημοτικών συμβούλων, του Προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής καθώς και την ανεξαρτητοποίηση του πρώην Αντιδημάρχου Οικονομικών». Και η Έμμυ Κωνσταντινίδου κατέληγε: «Ευχαριστώ τον Δήμαρχο και την παράταξη, που με στήριξαν σε ό,τι είχα αναλάβει. Εύχομαι σε όλο το Δ.Σ. να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στο έργο του, που του έχει αναθέσει ο Ιωνιώτικος λαός για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής στην πόλη μας».
Μετά την ανακοίνωση (28.1.2018) απ’ τον Ηρακλή Γκότση ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές παραιτήθηκε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Τάκη Κωστάκης. Κλήθηκε να τον αντικαταστήσει η πρώτη επιλαχούσα Όλγα Λίναρη (301 σταυροί), η οποία αρνήθηκε για πολιτικούς λόγους και τη θέση της κατέλαβε ο επόμενος επιλαχών υποψήφιος Σωτήρης Κριωνάς (297 σταυροί). Ο τρίτος επιλαχών Κωνσταντίνος Φιλιππίδης (295 σταυροί) κατέλαβε τη θέση, του επίσης παραιτηθέντος, Κωνσταντίνου Εξαδάκτυλου (6ου συμβούλου της Ενότητας με 601 σταυρούς).
Ο τέταρτος επιλαχών (292 ψήφοι) είναι ο Κώστας Παπακώστας, που ήταν – όπως και η Όλγα Λίναρη- ανάμεσα στα 22 μέλη της Ενότητας που στις 11.10.2016 ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους απ’ την παράταξη τονίζονας ως κο­ρυ­φαίο λόγο τη «μνη­μο­νια­κή με­τάλ­λα­ξη της δη­μο­τι­κής Αρχής και του δη­μο­τι­κού σχή­μα­τος της “Ενό­τη­τας για τη Ν. Ιω­νί­α” που την υπο­στη­ρί­ζει». (Πάντως στην πέμπτη θέση, σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, βρίσκεται ο Δημήτριος Στυλιανού, επίσης με 292 ψήφους).

Ο Κώστας Παπακώστας -Πολιτικός Μηχανικός και μέλος του Ποδονίφτη «ρεύματος κριτικής των καιρών και δράσης» δεν επέλεξε την άρνηση. Και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24.4.2018 ο Χρήστος Αναμουρλόγλου ανακοίνωσε: «Έγινε αποδεκτή από τον Δήμαρχο η παραίτηση της δημ. συμβούλου κ. Κωνσταντινίδου. Στη θέση της θα μπει ο επόμενος επιλαχών, ο κ. Παπακώστας»

ionai2

Ο νέος δημοτικός σύμβουλος δεν προχώρησε στην τυπική ανάληψη των καθηκόντων του. Φρόντισε όμως να προαναγγείλει την ανεξαρτοποίησή του με τη συμμετοχή του σε εκδήλωση για τη «σωτηρία του Ποδονίφτη», που γίνεται στις 11 Μάη 2018, στο 129ο Δημοτικό Σχολείο του δήμου Αθηναίων, στον Προμπονά, ώρα 7 μ.μ. Έτσι στην πρόσκληση για την εκδήλωση ο Κώστας Παπακώστας αναφέρεται ως ομιλητής με την ιδιότητα του «Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Νέας Ιωνίας και μέλους του Ποδονίφτη».

Ίσως δεν είναι τυχαία η επιλογή δημοσιοποίησης της ανεξαρτοποίησης του Κώστα Παπακώστα απ’ την εκδήλωση για τον Ποδονίφτη. Εκτός του ότι είναι μέλος, απ’ το ιστολόγιο (μπλόγκ) του Ποδονίφτη έχει γίνει κριτική για τα «Έργα και ημέρες της Δημοτικής Αρχής στη Νέα Ιωνία».

Ίσως η κίνηση αυτή να αποτελεί και το πρόπλασμα νέας αυτοδιοικητικής παρουσίας στις επόμενες εκλογές στη Νέα Ιωνία.

Σε κάθε, πάντως, περίπτωση επιβεβαιώνει με πιο έντονο τρόπο πως γίνονται «αριστεροσκορπίσματα» τα ανεμομαζώματα της …ριζοσπαστικής διοίκησης της Νέας Ιωνίας.

Αλλαγή και στη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Εκτός απ’ την Ενότητα υπήρξε και μια παραίτηση στη Λαϊκή Συσπείρωση, που έχει επικεφαλής τον Παναγιώτη Τσουκαλά.

Παραιτήθηκε η σύμβουλος Σταυρούλα Μαλάγαρη και την αντικατέστησε (27.3.2018) ο Κώστας Κατιμερτζόγλου, δάσκαλος στο επάγγελμα, και πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης» Νέας Ιωνίας, Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης.