Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νεκρός 16χρονος Ρομά: Μαζική συγκέντρωση και πορεία στη Θεσσαλονίκη ενάντια στην κρατική βία και δολοφονία

Μαζική συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης ενάντια στην κρατική βία και δολοφονία έγινε στη Θεσσαλονίκη για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό σε καταδίωξη επειδή δεν πλήρωσε 20 ευρώ καύσιμα!

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε από Εργατικά Σωματεία και Φοιτητικούς Συλλόγους. Δεν θα συνηθίσουμε σε τέτοιες εικόνες φρίκης! Δε θα συμβιβαστούμε με τη βαρβαρότητα! Με τη βία του συστήματος που τσακίζει καθημερινά τις ανάγκες μας» τόνισαν και απαίτησαν «να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι και να αποδοθούν τώρα ευθύνες! Καμία συγκάλυψη! Δε θα δεχτούμε καμία αποποίηση ευθυνών, καμία υπεκφυγή, καμία επίκληση στην “κακιά την ώρα”».

Στην ομιλία της στη συγκέντρωση η φοιτήτρια Χριστίνα Σταμούλη τόνισε μεταξύ άλλων πως «δεν θα περάσει καμιά προσπάθεια συγκάλυψης ούτε αυτής ούτε άλλων υποθέσεων αστυνομικής βίας. Η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων είναι το μόνο που μπορεί να γίνει ανεκτό όχι μόνο από τα θύματα και τις οικογένειές τους, αλλά συνολικά από τον λαό και τη νεολαία.

Έχουμε πείρα! Το φοιτητικό κίνημα πλάι στο εργατικό λαϊκό κίνημα έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να βάλουμε φρένο στα σχέδια έντασης της επίθεσης στα δικαιώματα και τη ζωή μας, αλλά και στην ένταση της καταστολής! Η οργή και η αγανάκτηση να γίνουν αφορμή για να μπουν περισσότεροι στη μάχη. Να μαζικοποιηθεί ο αγώνας! Κλιμακώνουμε τις προσπάθειες μας με το συλλαλητήριο το Σάββατο 17/ 12 εδώ στο Άγαλμα του Βενιζέλου».

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα