Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Νετανιάχου για τη σφαγή των Παλαιστινίων: «Μπράβο στους στρατιώτες μας» για τη φύλαξη των συνόρων!!!

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επαίνεσε το Σάββατο τον στρατό για τη «φύλαξη των συνόρων της χώρας» κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της Παρασκευής στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, όπου 16 Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από ισραηλινά πυρά.

«Μπράβο στους στρατιώτες μας», είπε ο Νετανιάχου σε ανακοίνωση του. «Το Ισραήλ δρα σθεναρά και με αποφασιστικότητα για την προστασία της κυριαρχίας του και την ασφάλεια των πολιτών του», υπογράμμισε.

Την Παρασκευή, χιλιάδες Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, συγκεντρώθηκαν κατά μήκος του συνοριακού φράκτη που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ στο πλαίσιο της κινητοποίησης «της μεγάλης πορείας για την επιστροφή», που είναι προγραμματισμένη να διαρκέσει έξι εβδομάδες.

Το κίνημα διαμαρτυρίας προβλέπει συγκεντρώσεις κατά μήκος του φράκτη ασφαλείας ανάμεσα στη Γάζα και το Ισραήλ για να απαιτήσουν «το δικαίωμα επιστροφής» των παλαιστινίων προσφύγων και να καταγγείλουν τον αυστηρό αποκλεισμό που έχει επιβάλει το εβραϊκό κράτος στη Γάζα.

Ο στρατός του Ισραήλ ανέφερε ότι άνοιξε πυρ κατά των διαδηλωτών που πετούσαν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των στρατιωτών.  Μια πάγια τακτική του ισραηλινού στρατού να πυροβολεί κατά αμάχων οι οιποί δεν αποτελούν απειλή.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας, 16 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 1.400 τραυματίσθηκαν, εκ των οποίων 758 από πραγματικά πυρά κατά τις συγκρούσεις. Δεν υπήρξε νεκρός ή τραυματίας από την ισραηλινή πλευρά.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς κήρυξε το Σάββατο μέρα εθνικού πένθους επιρρίπτοντας στο Ισραήλ την αποκλειστική ευθύνη για τους νεκρούς.

Οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ περιορίστηκαν στην «έκφραση ανησυχιών» και ανώδυνες αναφορές στο «ανθρωπιστικό δίκαιο», χωρίς καμία καταδίκη των δολοφονιών από τις ισραηλινές δυνάμεις. «Το Ισραήλ θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ανθρωπιστικό δίκαιο. Η θανατηφόρα βία θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο ως έσχατη λύση και όποια θανατηφόρα περιστατικά να ερευνώνται δεόντως από τις αρχές», δήλωσε σχετικά ο Ταγέ-Μπρουκ Ζεριχούν, αναπληρωτής επικεφαλής Πολιτικών Υποθέσεων του ΟΗΕ.

Ο δε ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, ζήτησε τη διεξαγωγή μιας «ανεξάρτητης και διαφανούς έρευνας» για τους θανάτους και τους τραυματισμούς Παλαιστινίων διαδηλωτών, ενώ και αυτός, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, «απευθύνει έκκληση στους εμπλεκόμενους να αποφύγουν κάθε ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει σε επιπλέον θύματα και ιδιαίτερα σε κάθε μέτρο που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο αμάχους»…

H συμφωνία Facebook και Ισραήλ με την ευλογία της ΕΕ προετοίμασε τη δολοφονική επίθεση