Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Νικάει ο ρατσιστής Τραμπ τον «δημοκρατικό» Μπάιντεν… Ε και; Θα νικήσει ο Μπάιντεν; Τι θα αλλάξει;

Νικάει ο ρατσιστής Τραμπ τον «δημοκρατικό» Μπάιντεν…. Ε και; Θα νικήσει ο Μπάιντεν; Τι θα αλλάξει;

Πότε οι εκλογές σε μια καπιταλιστική χώρα δεν ήταν και δεν είναι μια κούρσα προσώπων ή κομμάτων. Πάντα ήταν το αποτέλεσμα επικράτησης ενός κομματιού της αστικής τάξης  έναντι άλλων ή άλλου τμήματος.

Η εστίαση σε πρόσωπα και κόμματα επισκιάζει την κύρια αντίθεση μεταξύ εργατικής τάξης και αστικής τάξης, με ηττημένη την πρώτη. Στην προκειμένη περίπτωση του αμερικάνικου λαού.

Και οι δύο υποψήφιοι και τα δυο κόμματα υπηρετούν την καπιταλιστική κερδοφορία με ισοπεδωμένα τα εργατικά δικαιώματα και υποβαθμισμένες τις αναγκαίες για το λαό υπηρεσίες.

Ο ρατσιστής και λαϊκιστής Τραμπ αρχικά νίκησε τον δημοκρατικό Ομπάμα (πόσα πανηγύρια των… προοδευτικών;) ο οποίος στη θητεία αποδείχτηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων ανά τον κόσμο.  Σε αυτές τις εκλογές πιθανά να νικήσει τον αντιπρόεδρο του Ομπάμα.

Τραμπ ή Μπάιντεν, Μπάιντεν ή Τραμπ, η μόνη διαφορά είναι ποιο κομμάτι του κεφαλαίου θα κάνει κομάντο στον Λευκό Οίκο για να προωθήσει καλύτερα τα συμφέροντά του έναντι των ανταγωνιστών ανά τον κόσμο. Ο Αμερικάνικος λαός θα συνεχίσει να βιώνει αντιλαϊκές πολιτικές όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα και οι λαοί της Γης θα συνεχίσουν να είναι τα θύματα της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των ΗΠΑ και της λεηλασίας του πλούτου τους.

belogiannis ploumpidis banner