Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Νικαράγουα: Αποχώρησε από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών

Την αποχώρηση της χώρας από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Νικαράγουα Ντένις Μονκάδα (φωτό).

Στις δηλώσεις του, ο Μονκάδα επιτέθηκε στον ΟΑΚ χαρακτηρίζοντας τον «όργανο» των ΗΠΑ που αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις χωρών της αμερικανικής ηπείρου.

«Ο ΟΑΚ συνεχίζει να είναι όργανο των ΗΠΑ προωθώντας την επεμβατική και ηγεμονική πολιτική των απειλών και της επιθετικότητας ενάντια σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής», σημείωσε ο ΥΠΕΞ της Νικαράγουα. Πρόσθεσε δε ότι το παράδειγμα της κυβέρνησης Ορτέγκα ενδέχεται να ακολουθήσουν σύντομα και άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής.

Την στήριξή τους στην απόφαση της κυβέρνησης της Νικαράγουα παρείχαν τόσο η εκτελεστική γραμματεία της μπολιβαριανής διακρατικής συμμαχίας ALBA-TCP, όσο και το Κουβανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σημειώνεται ότι λίγες μέρες πριν, ο ΟΑΚ αμφισβήτησε τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στην χώρα ενώ η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέβαλλε στη Νικαράγουα επιπρόσθετες κυρώσεις.

che guevara 008