Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νικητές οι απεργοί της «Kellogg’s» μετά από 11 βδομάδες απεργίας

Η μάχη μηνών 10άδων χιλιάδων εργαζόμενων στις ΗΠΑ, ενάντια σε χαμηλούς μισθούς, εξαντλητικά ωράρια, δυσμενείς συνθήκες εργασίας, έλλειψη ασφαλιστικής κάλυψης  κλπ. δίνει τους πρώτους καρπούς: οι περίπου 1.400 απεργοί της «Kellogg’s», μέλη του σωματείου BCTGM, πέτυχαν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους από τη διοίκηση του μεγάλου μονοπωλίου δημητριακών και άλλων τροφίμων.

Οι εργαζόμενοι ενέκριναν την Τρίτη το σχετικό σχέδιο συμφωνίας που καταλήχθηκε την περασμένη βδομάδα.

Σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιοποιηθεί, η 5ετής συμφωνία περιλαμβάνει αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό, αναγνώριση κλιμακίων παλαιότητας – προϋπηρεσίας των εργαζομένων με ανάλογη προσαύξηση μισθού, περισσότερα επιδόματα και κατοχύρωση καλύτερων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Οι απεργοί, που είχαν ξεκινήσει την απεργία στις 5 Οκτώβρη, θα επιστρέψουν στους χώρους εργασίας από τις 27 Δεκέμβρη.

Η πολυήμερη απεργία στην «Kellogg’s» συνεχίστηκε όλο αυτό το διάστημα παρά τις εντεινόμενες απειλές της εργοδοσίας για απολύσεις των απεργών και τη μόνιμη «αντικατάστασή» τους από απεργοσπάστες.
Η κινητοποίηση έλαβε χώρα σε εργοστάσια της «Kellogg’s» σε τέσσερις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, μετά τις εξαντλητικές υπερωρίες στις οποίες αναγκάζονταν οι εργάτες από την έναρξη της πανδημίας, καθώς τους υποχρέωναν σε 10 ή 12 ώρες δουλειά τη μέρα χωρίς ρεπό, επτά μέρες τη βδομάδα, για τουλάχιστον 100 συνεχόμενες μέρες, με μισθούς – ψίχουλα.

Ο αγώνας συνεχίζεται

Μετάβαση στο περιεχόμενο