Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη: σήμερα η ψηφοφορία του τερατουργήματος |Video

🔻  Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας έχει καταθέσει το ΚΚΕ

🔳 Καθολικό μήνυμα καταδίκης του νομοσχεδίου των ταξικών φραγμών και της καταστολήςΣυλλαλητήριο Αθήνα Σύνταγμα 10 Φεβ 2021

Με τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας, αίτημα που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, θα τεθεί αύριο προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το κατάπτυστο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις».

  • Με το νομοσχέδιο αυτό η κυβέρνηση αφήνει εκτός πανεπιστημίων χιλιάδες μαθητές και διώχνει από τα αμφιθέατρα φοιτητές των εργατικών – λαϊκών οικογενειών.
  • Μετατρέπει την επιλογή σχολών σε τζογάρισμα, ενισχύοντας τον εξεταστικό μαραθώνιο,
  • Δυναμώνει την καταστολή στα πανεπιστήμια (αστυνομία, κάμερες, σύγχρονους μηχανισμούς παρακολούθησης) προκειμένου να προωθηθεί απρόσκοπτα η ακόμα μεγαλύτερη διασύνδεση των πανεπιστημίων με τους επιχειρηματικούς ομίλους, συνολικά
  • Η προσαρμογή τους στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου.

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο Αθήνα Σύνταγμα 10-Φεβ-2021

Άλλωστε το στίγμα του πανεπιστημίου που προωθεί η κυβέρνηση δόθηκε όταν πριν την υπουργό Παιδείας, πρώτοι πήραν το λόγο να εισηγηθούν το νομοσχέδιο ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδης.

«Χρειάζονται βελτιώσεις της ποιότητας του παραγόμενου ανθρώπινου κεφαλαίου, της αποδοτικότητας των επενδύσεων και των πολιτικών, της παραγωγικότητας και της αποτελεσματικότητας των μονάδων εκπαίδευσης.
Χρειάζεται άμβλυνση της δυσαρμονίας των εκροών του με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας», ανέφερε ο Χρ. Σταϊκούρας, ενώ ο Μ. Χρυσοχοϊδης είπε η «βούληση της κυβέρνησης» είναι να «εκριζώσει» τις παραβατικές συμπεριφορές, εννοώντας προφανώς τις διεκδικήσεις των φοιτητών.
Πάτησε στην προβοκατόρικη επίθεση κατά του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου και στη «βολική» δράση των διαφόρων «γνωστών αγνώστων» για να κάνει λόγο για περιθωριακές μειοψηφίες που λειτουργούν «ως γκεστάπο και τραμπούκοι» και επιβάλλονται στην πλειοψηφία κ.ό.κ.

Η δε υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως παίρνοντας τελευταία το λόγο αναμάσησε τη γνωστή καραμέλα περί «αναβάθμισης του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος», παρουσίασε τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου διαστρεβλώνοντας εντελώς την πραγματικότητα και έκανε λόγο για νομοσχέδιο «που απαιτεί η κοινωνία και επιτάσσει η κοινή λογική», μόνο που ξέχασε να πει ότι η λογική που διαρκώς αναφέρει είναι αυτή που συμφέρει τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Άλλωστε ο ΣΕΒ ήταν από τους πρώτους που έδωσε τα εύσημα στην κυβέρνηση για αυτό το νομοθετικό αίσχος.

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ κάνει ότι έχει βγει στα κεραμίδια με το νομοσχέδιο αποδίδοντας ωστόσο στην κυβέρνηση «εμμονές», «ανικανότητα» και διάφορες… «ψυχώσεις», για να καλύψει ότι το πραγματικό διακύβευμα του νομοσχεδίου είναι η επιχειρηματική δράση των πανεπιστημίων.
Χαρακτηριστική ήταν η σύντομη παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, ο οποίος πήρε το λόγο περισσότερο για να αποπροσανατολίσει επαναφέροντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία, αλλά και να καλέσει την κυβέρνηση να αναστείλει τη συζήτηση για το νομοσχέδιο κάτι που όπως είπε «θα οδηγούσε σε αποκλιμάκωση»…

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα από τους βουλευτές του ΚΚΕ

Πρόκειται για ένα βαθιά ταξικό νομοσχέδιο, από μια αδίσταχτη και κοινωνικά απάνθρωπη κυβέρνηση, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται για δεύτερη μέρα το εν λόγω νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας
Επίσης, στην ομιλία του ξεμπρόστασιασε την ΔΑΠ. 

«Συζητάμε ένα νομοσχέδιο που προσθέτει έναν ακόμα κρίκο στην μακριά αλυσίδα των αντιδραστικών αλλαγών που συντελούνται διαχρονικά στην ανώτατη εκπαίδευση από όλες τις κυβερνήσεις», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης

Παραγγελία του ΣΕΒ, των επιτελείων της ΕΕ και του ΟΟΣΑ χαρακτήρισε το αντιδραστικό νομοσχέδιο για την Παιδεία που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης.

Η κυβέρνηση παίρνει άριστα στην μπαμπεσιά με τον τρόπο που έφερε το νομοσχέδιο στη Βουλή με τα παιδιά κλεισμένα στα σπίτια και πολλά από αυτά δεν είναι ούτε καν στην τηλεκπαίδευση, τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη