Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: Τιμωρητική καθαίρεση του Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α

Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση του νοσοκομείου που πρόσφατα προέβη αυθαίρετα και αναιτιολόγητα σε μετακίνηση με σαφή υποβιβασμό του Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου. Σοβαρές ευθύνες αποδίδουμε και στη Διοίκηση της 1ης Υ.ΠΕ. Αττικής που σιωπά για το ζήτημα αυτό παρά το γεγονός ότι εδώ και δέκα μέρες έχει μείνει «ακέφαλη» μια υπηρεσία ζωτικής σημασίας τόσο για την καθημερινότητα του νοσοκομείου (ασφάλεια ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, γεννήτριες, Βιοϊατρική, εξοπλισμός κτλ), όσο για τα εν εξελίξει μεγάλα έργα με
αυστηρά χρονοδιαγράμματα όπως η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου ΠΑΤΕΡΑ, η ανακαίνιση των Εξωτερικών Ιατρείων, η εγκατάσταση νέου Μαγνητικού Τομογράφου, Στεφανιογράφου, Αγγειογράφου κλπ.

Στην παρέμβαση που πραγματοποίησε αμέσως το ΔΣ του σωματείου, η Διοίκηση υποστήριξε πως η καθαίρεση αυτή έγινε λόγω της άρνησης του Δ/ντή της Τ.Υ. να μετακινήσει τον μοναδικό υπάλληλο ενός τμήματος σε άλλο. Επιπλέον, όταν η μετακίνηση αυτή έγινε (από τη Διοίκηση), ο Διευθυντής προέβαλε γραπτώς τις αντιρρήσεις του που σχετίζονταν με την ασφάλεια της υπηρεσίας. Η Διοίκηση επικαλέστηκε το δικαίωμα της να μετακινεί προσωπικό όποτε κρίνει. Το …προνόμιο της βέβαια αυτό, το έχει “λησμονήσει” σε άλλες περιπτώσεις που συνάδελφοι μας σέρνονται στα δικαστήρια με μηνύσεις. Αντίθετα, επέλεξε να τιμωρήσει το Διευθυντή Τεχνικής Υπηρεσίας επειδή έκανε το καθήκον του να προειδοποιήσει γραπτώς για τα αναμενόμενα προβλήματα που είναι δεδομένο ότι θα προέκυπταν στην υπηρεσία στην οποία προΐσταται.

Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε πως μόνο τυχαία δεν μοιάζει η «μετακίνηση» αυτή μαζί με την πρωτοφανή «απάθεια» της Διοίκησης της 1ης Υ.ΠΕ. για την έλλειψη Διευθυντή Τεχνικής Υπηρεσίας, καθώς στα πλαίσια της διακηρυγμένης πολιτικής της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας επιδιώκεται ανοιχτά η εκχώρηση και αυτών των υπηρεσιών του δημόσιου νοσοκομείου σε μεγαλοεργολάβους (out sourcing, το λένε πιο κομψά στις επίσημες εξαγγελίες!).

Το Σωματείο μας απαιτεί την άμεση ανάκληση της αυθαίρετης και τιμωρητικής καθαίρεσης του Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας αυτής και να αποκατασταθεί παράλληλα, η αδικία απέναντι σε έναν συνάδελφο που έχει αποδεδειγμένα προσφέρει επί 37 και πλέον έτη και έχει κριθεί επανειλημμένα για τη δουλειά και τα προσόντα του.

Επισημαίνουμε ξανά ότι εδώ και χρόνια με οποιαδήποτε κυβερνητική σύνθεση το γεγονός είναι ένα: η σταδιακή απογύμνωση της Τεχνικής Υπηρεσίας με αποτέλεσμα σήμερα στις 120 προβλεπόμενες θέσεις (με βάση τον πετσοκομμένο Οργανισμό) να υπηρετούν λιγότεροι από τους μισούς με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια της λειτουργίας του νοσοκομείου και των συναδέλφων. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την εκδίωξη των ιδιωτικών εταιρειών και κάθε επιχειρηματικής δράσης, καθώς και την επαρκή στελέχωση και της Τεχνικής υπηρεσίας με μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων που χρόνια τώρα στηρίζουν τις υπηρεσίες δέσμιοι των εργολάβων, αλλά και επείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων.
το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ν.Ε.

Νοέμβρης 2019