Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ντρέπομαι…

Γράφει ο Βασίλης Λιόγκαρης //

Ντρέπομαι… Λυπάμαι… Ανατριχιάζω και θίγονται η εθνική μου περηφάνια, το φιλότιμο, η αξιοπρέπεια, ο πολιτισμός, η ιστορία του λαού  οι παραδόσεις μας. Τέτοια υποταγή (ΥΠΕΞ), τόση δουλικότητα, τέτοιο γλείψιμο, τέτοιο σκύψιμο της κεφαλής, όση ταπεινοφροσύνη…! Υποβάλαμε τα σέβη και τις ευχαριστίες μας…Σε ποιους; Στους δολοφόνους του λαού, σ’ αυτούς που ματοκυλούν όλη την ανθρωπότητα; Σε αυτους που μια ολόκληρη επταετία μας είχανε στο γύψο; Που υπονόμευσαν και αποπροσανατόλισαν την Κύπρο; Σ’ αυτούς που δεν τους πρέπει ούτε γη, ούτε νερό, ούτε αέρας.

Εκλιπαρούμε για χάντρες, καθρεφτάκια, κομπολόγια, λιλιά και ντζοβαΐρια που μας υπόσχονται τώρα με τη μορφή τάχα των επενδύσεων,

Για να πάνε κόντρα στην παλιά τους ερωμένη την Τουρκία που τους κάνει τσαλιμάκια.

Ακόμα… Ντρέπομαι και λυπάμαι αυτούς – όντας ολίγοι – που ενθουσιάζονται και χειροκροτούν τον πρωθυπουργό, όταν ανενδοίαστα ποδοπατά την αλήθεια και παραποιεί και διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.

Ναι… κύριε πρωθυπουργέ, έχετε δίκαιο με μια τεράστια διαφορά. Υπάρχουν οι επαγγελματίες εργατοπατέρες και δοτοί στο συνδικαλισμό. Αλλά αυτοί όλοι ανήκουν στην παράταξή σας, είναι δικά σας παιδιά, από τις αντιλήψεις και τα γεννοφάσκια σας. Είναι αυτοί που αγωνίζονται για τα εργοδοτικά και εκάστοτε κυβερνητικά συμφέροντα και όχι για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Αυτοί όχι μόνο δεν κάνουν απεργία αλλά την υποβλέπουν και τη σαμποτάρουν. Αυτοί οι ολίγοι. Οι δικοί σας.

Ενώ οι πολλοί – πάρα πολλοί – εκπροσωπούνται από το ΠΑΜΕ που δεν είναι εργατοπατέρες αλλά γνήσιοι αγωνιστές.

Είναι αυτοί που απεργούν συνειδητά και γεμίζουν τους δρόμους και τις πλατείες. Είναι οι πολλοί με τα πανό, τις σημαίες και συνθήματά τους.

Μη ξεχνάτε που και κείνοι που μας κυβερνούν είναι μειοψηφία, είναι μότο το 30% του ελληνικού λαού, οι υπόλοιποι ούτε τους θέλουν, ούτε τους χειροκροτούν!!!

ΥΓ: Κι αφού ήρθε με τόσο καλές προθέσεις ο Αμερικανός ΥΠΕΞ γιατί δεν τον υποδέχτηκε και δεν τον χειροκρότησε ο Αθηναϊκός Λαός;

Γιατί πάρθηκαν δρακόντειο μέτρα ασφαλείας και η Αθήνα ήταν σαν αστακός», οχυρωμένη από χιλιάδες αστυνομικούς για να τον προστατεύουν;

atexnos banner 753x200