Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ντ. Τραμπ: Συνεχίζει τις θεωρίες συνωμοσίας για τον κορωνοϊό κατηγορώντας τους γιατρούς!

Δύο μόλις μέρες πριν τις προεδρικές εκλογές, με τα κρούσματα κορωνοϊού να φτάνουν σε ύψη ρεκόρ (94.000 κρούσματα και σχεδόν 1.000 θάνατοι μόνο την περασμένη Παρασκευή), ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει ακάθεκτος να επαναλαμβάνει θεωρίες συνωμοσίας γύρω από την πανδημία.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Μίσιγκαν, είπε πως οι αμερικανοί γιατροί «φουσκώνουν» τον αριθμό των θανάτων από τον κορονοϊό. Ο λόγος, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, είναι επειδή οι γιατροί παίρνουν «περίπου 2.000 δολάρια ή και παραπάνω» εάν καταγράψουν σαν αιτία θανάτου ενός ασθενή τις επιπλοκές από κορονοϊό.

Επαναλαμβάνοντας την γνωστή θεωρία ενώπιον υποστηρικτών του, ο Τραμπ είπε ότι ο υψηλός αριθμός θανάτων της χώρας σε σύγκριση με άλλες χώρες είναι το αποτέλεσμα μιας υποτιθέμενης… απάτης που διενεργείται από γιατρούς που «φουσκώνουν» τους αριθμούς για να λάβουν χρήματα από τα ασφαλιστικά γραφεία.

Η συνωμοσιολογία του Τραμπ έχει εξοργίσει την επιστημονική ιατρική κοινότητα στις ΗΠΑ η οποία βλέπει την κατάσταση της πανδημίας να χειροτερεύει και τον εν ενεργεία πρόεδρο να αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της, προσβάλλοντας μάλιστα τους ίδιους τους γιατρούς.

Στην αντεπίθεση πέρασε ο διάσημος Αμερικανός λοιμωξιολόγος Ανθονι Φάουτσι επικρίνοντας την στρατηγική της κυβέρνησης όσον αφορά τη διαχείριση της επιδημίας του κορωνοϊού. Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος κατηγορεί τον διακεκριμένο επιστήμονα ότι θέλει να αποδυναμώσει τον πρόεδρο και υποψήφιο για την επανεκλογή του.

Επί μακρόν εξέχων σύμβουλος του αρχηγού του κράτους για την πανδημία, ο δρ. Φάουτσι εκτίμησε σε συνέντευξή του στην Washington Post, που δημοσιεύθηκε χθες, Σάββατο, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μπορούσαν να είναι «πιο άσχημα τοποθετημένες» για να αντιμετωπίσουν την επιτάχυνση του αριθμού κρουσμάτων της Covid-19.

«Θα υποφέρουμε», προειδοποίησε ο δρ. Φάουτσι, που είναι επίσης διευθυντής του Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών. «Η κατάσταση δεν είναι καλή», πρόσθεσε. Τόνισε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν παίρνει πλέον τις συμβουλές του και ότι προτιμά τον νευροραδιολόγο Σκοτ Άτλας, ο οποίος είναι υπέρ ενός μεγάλου ανοίγματος της αμερικανικής κοινωνίας παρά μιας ενίσχυσης των προληπτικών μέτρων.

«Ξαφνικά, δεν ήθελαν πλέον να ακούσουν το μήνυμά μας, γιατί δεν ανταποκρινόταν σε αυτό που ήθελαν να κάνουν», δηλώνει ο δρ. Φάουτσι που λέει ότι δεν έχει μιλήσει με τον πρόεδρο εδώ και εβδομάδες.

Προεδρικές Εκλογές ΗΠΑ: Πάνω από 90 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ψηφίσει — Προηγείται ο Μπάιντεν στις δημοσκοπήσεις